ОИ - Кајакаши пред финале: Спремни смо 100%!

Српски четверац поручује да је натемпирао форму за Олимпијске игре и да су у суботу спремни да се укључе у трку за медаљу.

Остали спортови 20.08.2016 | 07:15
ОИ - Кајакаши пред финале: Спремни смо 100%!
Српски кајакаши Марко Томићевић, Миленко Зорић, Дејан Пајић и Владимир Торубаров изборили су пласман у финале трке К4 1.000 метара на Олимпијским играма.

Један од чланова српског квартета Владимир Торубаров рекао је да спремни да се у финалу Олимпијских игара боре за медаљу.

"Имамо све што је потребно како бисмо се борили за медаљу на Олимпијским играма. Натемпирали смо форму за Игре. Најбитније ствар у оваквим тркама је да останемо у свом чамцу, да будемо смирени до краја. Можда нисмо најбољи у старту, али ако останемо мирни можемо све да надокнадимо", рекао је Торубаров новинарима у Рио де Жанеиру.

Они су рекли да су тактизирали у квалификацијама, а да су у полуфиналу повукли много боље.

"У квалификације смо ушли тактички, јер све посаде иду у полуфинале, а само једна у финале. Желели смо да видимо како ће се трка развијати, али на неких 400 метара смо видели да су Чеси убедљиво први, па нисмо имали намеру да улазимо у трку. У полуфиналу смо показали нашу снагу и испоставило се да смо у јакој доброј форми", рекао је Торубаров.

Он је додао да њему и Пајићу много значи што веслају са освајачима сребрне медаље на Играма у Рију - Томићевићем и Зорићем.

"Јако добро је да у посади имамо освајаче медаље. Томићевић нас са својим искуством води у трци и ту је да исконтролише, а ми смо позади ту да га испратимо".

Српски четворосед ће у финалу у суботу бити у првој стази, а Дејан Пајић је рекао да је то добра ствар.

"То је добра ствар за нас. Можемо да весламо своју трку. Неће бити посада око нас које могу да нас запљускују. Одрадићемо финале максимално и надамо се добром резултату", навео је Пајић.

Финална трка четвераца на Олимпијским играма одржаће се у суботу од 15.07 часова по средњеевропском времену.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар