OI - Kajakaši pred finale: Spremni smo 100%!

Srpski četverac poručuje da je natempirao formu za Olimpijske igre i da su u subotu spremni da se uključe u trku za medalju.

Ostali sportovi 20.08.2016 | 07:15
OI - Kajakaši pred finale: Spremni smo 100%!
Srpski kajakaši Marko Tomićević, Milenko Zorić, Dejan Pajić i Vladimir Torubarov izborili su plasman u finale trke K4 1.000 metara na Olimpijskim igrama.

Jedan od članova srpskog kvarteta Vladimir Torubarov rekao je da spremni da se u finalu Olimpijskih igara bore za medalju.

"Imamo sve što je potrebno kako bismo se borili za medalju na Olimpijskim igrama. Natempirali smo formu za Igre. Najbitnije stvar u ovakvim trkama je da ostanemo u svom čamcu, da budemo smireni do kraja. Možda nismo najbolji u startu, ali ako ostanemo mirni možemo sve da nadoknadimo", rekao je Torubarov novinarima u Rio de Žaneiru.

Oni su rekli da su taktizirali u kvalifikacijama, a da su u polufinalu povukli mnogo bolje.

"U kvalifikacije smo ušli taktički, jer sve posade idu u polufinale, a samo jedna u finale. Želeli smo da vidimo kako će se trka razvijati, ali na nekih 400 metara smo videli da su Česi ubedljivo prvi, pa nismo imali nameru da ulazimo u trku. U polufinalu smo pokazali našu snagu i ispostavilo se da smo u jakoj dobroj formi", rekao je Torubarov.

On je dodao da njemu i Pajiću mnogo znači što veslaju sa osvajačima srebrne medalje na Igrama u Riju - Tomićevićem i Zorićem.

"Jako dobro je da u posadi imamo osvajače medalje. Tomićević nas sa svojim iskustvom vodi u trci i tu je da iskontroliše, a mi smo pozadi tu da ga ispratimo".

Srpski četvorosed će u finalu u subotu biti u prvoj stazi, a Dejan Pajić je rekao da je to dobra stvar.

"To je dobra stvar za nas. Možemo da veslamo svoju trku. Neće biti posada oko nas koje mogu da nas zapljuskuju. Odradićemo finale maksimalno i nadamo se dobrom rezultatu", naveo je Pajić.

Finalna trka četveraca na Olimpijskim igrama održaće se u subotu od 15.07 časova po srednjeevropskom vremenu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar