Семберци смеће бацају поред пута

У семберским селима има доста дивљих депонија гдје несавјесно становништво одлаже отпад, од грађевинског материјала до угинулих животиња.

Република Српска 19.08.2016 | 19:28
Семберци смеће бацају поред пута
Ово је истакао Дико Симић, вршилац дужности начелника Комуналне полиције у Бијељини.

Симић каже да се дивље депоније тешко уклањају у насељима гдје је то људима већ прешло у навику, а то су удаљени сеоски атари, канали, баре из којих је својевремено експлоатисан шљунак.

"Многе је стид када их неко ухвати у тим недозвољеним радњама, али и даље настављају загађивати животну средину одлажући чврсти отпад, намјештај, грађевински шут, најлон са њива, па чак и угинуле животиње на те неприступачне и забачене површине, али и у шумарцима, поред путева", казао је Симић.

Додаје да се често поред путева одбацује и непродато поврће, али да то представља мањи проблем од најлона, пластичних боца и другог чврстог отпада.

Бијељинска Комунална полиција свакодневно на терену има дванаест полицајаца који раде у двије смјене на површини од 734 километра квадратна.

Казне за неуређена дворишта

Велики проблем за комуналне полицајце представљају и запуштена дворишта, чији власници већ годинама живе у иностранству.

"Када откријемо име власника, као да смо и рјешили проблем", каже Симић, истичући да се никоме не исплати држати двориште непокошеним и неуредним, јер слиједе новчане казне.

Ипак, Симић тврди да комунални полицајци упорно шаљу упозорења, а новчана казна је крајње рјешење којем се прибјегава.

Извор: Фактор.ба

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Измјестити депонију

19.08.2016 18:03

Прави проблем је регионална депонија од које смрди пола града.Дали је паметан онај ко је направио регионалну депонију на само три километра ваздусне линије од трга и опстине тј од центра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ОБЈАВУ:

20.08.2016 17:01

Пре ће их куга задесити,ЗАБОРАВИЛИ су1960 у,па до1978е кад је бубрежна харала народ умирао масовно,ниси нити ЈАПАНЦИ 'да одкрију шта се догађало.све знају сви ћуте. 65%становништва употребљава воду из бунара, велика присутност септичких јама,израђених нестручно.огромно ЈОШ околних села немају доступа до питне воде!никакве бриге о условима за здрав ЖИВОТ народа'некавас буде срамота'када сам видео'какав однос општинска област има до свога народа? за богу плакати.

Name

БК

19.08.2016 20:38

Цуди ме да нико од предузетника у Семберији није направио центар за рециклазу пластике, папира, жељеза, органског отпада од којег се прави дјубриво или природни гас (метан).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савина

19.08.2016 20:43

Гдје је Мицо свемогуци да оо рихеси?

ОДГОВОРИТЕ