Semberci smeće bacaju pored puta

U semberskim selima ima dosta divljih deponija gdje nesavjesno stanovništvo odlaže otpad, od građevinskog materijala do uginulih životinja.

Republika Srpska 19.08.2016 | 19:28
Semberci smeće bacaju pored puta
Ovo je istakao Diko Simić, vršilac dužnosti načelnika Komunalne policije u Bijeljini.

Simić kaže da se divlje deponije teško uklanjaju u naseljima gdje je to ljudima već prešlo u naviku, a to su udaljeni seoski atari, kanali, bare iz kojih je svojevremeno eksploatisan šljunak.

"Mnoge je stid kada ih neko uhvati u tim nedozvoljenim radnjama, ali i dalje nastavljaju zagađivati životnu sredinu odlažući čvrsti otpad, namještaj, građevinski šut, najlon sa njiva, pa čak i uginule životinje na te nepristupačne i zabačene površine, ali i u šumarcima, pored puteva", kazao je Simić.

Dodaje da se često pored puteva odbacuje i neprodato povrće, ali da to predstavlja manji problem od najlona, plastičnih boca i drugog čvrstog otpada.

Bijeljinska Komunalna policija svakodnevno na terenu ima dvanaest policajaca koji rade u dvije smjene na površini od 734 kilometra kvadratna.

Kazne za neuređena dvorišta

Veliki problem za komunalne policajce predstavljaju i zapuštena dvorišta, čiji vlasnici već godinama žive u inostranstvu.

"Kada otkrijemo ime vlasnika, kao da smo i rješili problem", kaže Simić, ističući da se nikome ne isplati držati dvorište nepokošenim i neurednim, jer slijede novčane kazne.

Ipak, Simić tvrdi da komunalni policajci uporno šalju upozorenja, a novčana kazna je krajnje rješenje kojem se pribjegava.

Izvor: Faktor.ba

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Izmjestiti deponiju

19.08.2016 18:03

Pravi problem je regionalna deponija od koje smrdi pola grada.Dali je pametan onaj ko je napravio regionalnu deponiju na samo tri kilometra vazdusne linije od trga i opstine tj od centra.

ODGOVORITE
Name

ZA OBJAVU:

20.08.2016 17:01

Pre će ih kuga zadesiti,ZABORAVILI su1960 u,pa do1978e kad je bubrežna harala narod umirao masovno,nisi niti JAPANCI 'da odkriju šta se događalo.sve znaju svi ćute. 65%stanovništva upotrebljava vodu iz bunara, velika prisutnost septičkih jama,izrađenih nestručno.ogromno JOŠ okolnih sela nemaju dostupa do pitne vode!nikakve brige o uslovima za zdrav ŽIVOT naroda'nekavas bude sramota'kada sam video'kakav odnos opštinska oblast ima do svoga naroda? za bogu plakati.

Name

BK

19.08.2016 20:38

Cudi me da niko od preduzetnika u Semberiji nije napravio centar za reciklazu plastike, papira, željeza, organskog otpada od kojeg se pravi djubrivo ili prirodni gas (metan).

ODGOVORITE
Name

Savina

19.08.2016 20:43

Gdje je Mico svemoguci da oo rihesi?

ODGOVORITE