Вучић стигао у Бањалуку

Премијер Србије Александар Вучић слетио је на бањалучки аеродром "Маховљани" гдје су га дочекали предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијерка Жељка Цвијановић, одакле ће кренути у Спомен-подручје "Доња Градина".

Република Српска 19.08.2016 | 18:57
Вучић стигао у Бањалуку
Након слијетања на аеродром Вучић се кратко обратио новинарима и истакао да је данашњи дан веома важан јер се обиљежава 75 година од настанка, како је рекао, "фабрике смрти" за Србе, Јевреје и Роме логора Јасеновац, који је прављен у име усташке "цивитас деи", односно божје државе.

"Али оно у чему јесте наша победа, то је да ћемо сви бити уједињени данас и да ћемо на месту где су они правили своју 'божју државу', убијајући децу и људе само зато што су Срби, певати 'Боже правде' и показати да умемо да сачувамо свој род, и да нам се више никада не догоди и понови Јасеновац, Јадовно, Јастребарско нити Олуја", рекао је Вучић.

На питање да ли ће одговорити предсједника Републике Српске Милорада Додика од одржавања референдума рекао је да су односи између Србије и Српске добри и да се неће мијешати у унутрашње ствари, док је Цвијановићева река да су медијски написи да ће Вучић покушати да одговори руководство Српске од референдума шпекулације.

"Као добри пријатељи размјењујемо мишљења о различитим стварима, али сигурно не утичемо једни на друге када се доносе институционалне одлуке", рекла је Цвијановићева.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је у Маховљанима код Бањалуке да је у бившој Југославији на системски начин уништавана и скрајнута истина о Јасеновцу.

"На садашњем руководству Србије, Републике Српске и српског народа у цјелини јесте да цијели свијет сазна како је проведен геноцид над Србима. Зато вечерас и организујемо централну манифестацију обиљежавања, која има велики значај", рекао је Додик.

Владе Србије и Републике Српске организују централну манифестацију у Спомен-подручју "Доња Градина" поводом обиљежавања 75 година од почетка геноцида над Србима, Јеврејима и Ромима у концентрационом логору Јасеновац, а манифестацији би осим Вучића Додика и Цвијановићеве између осталих присуствовати и члан Предсједништва БиХ Младен Иванић.

Окупљање посјетилаца, потомака жртава и поштовалаца јасеновачких страдалника планирано је до 19 часова код "Тополе ужаса" у Спомен-подручју "Доња Градина", након чега ће 20:00 часова професор Горан Латиновић са бањалучког Филозофског факултета одржати час историје, а у културно-умјетничком програму учествоваће Српско-пјевачко друштво "Јединство" из Бањалуке, те глумци Горан Јокић и Тихомир Станић.

Послије тога услиједиће обраћање предсједника Владе Србије Александра Вучића и предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Извор: Независне новине
Фото: Срна

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

АЦХТУНГ ДИЦХТУНГ

19.08.2016 17:03

Зато ће Кокеза и зворнички другари Дејан и Синиша, уз надзор Игора Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АРХИВ БЛ

19.08.2016 21:03

ГДЈЕ ЈЕ АРХИВСКА ГРАДЈА ЈАСЕНОВЦА ИЗДАЈНИЦИ

Name

Србо

19.08.2016 17:25

Није Залузани вец Маховљани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тг

19.08.2016 17:33

Србо ти незнас да у Залузанима има војни Аеродрум, уци мало географију

Name

ре тг

19.08.2016 17:50

Тг ти не знас да се "не знас" писе одвојено. Уци мало српски језик...

Name

ре тг тг

19.08.2016 18:28

Не казе се српски него србски уци мало сколу!!!!

Name

смореви

19.08.2016 20:12

Ало "писмењаковићу" да ли си икада чуо за пробјену Б у П. Тако да није СрБски неко СрПски... Ето нек ти новинари БНа казу ко је у праву. Немојте коментаре оваквих "писмењаковића" ни одобравати, такви су нам и довели земљу до пропасти.

Name

хахах

19.08.2016 21:02

Повецавају број путника пропалог Бањалуцког аеродрома.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повећавање

20.08.2016 11:43

Вучић својом дегутантном подршком Додику повећава наше шансе за пропаст, која ће се прво огледати у економском колапсу па и политичком опстанку РС-а.

Name

ре

20.08.2016 14:53

Гдје му оно Вуциц завукао руку .Да нце сад Милорад добит побацај.