Поновљено суђење Шарићу у септембру

Почетак поновљеног суђења Дарку Шарићу и осталим оптуженим за шверц 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Европу заказан је за 26. септембар у Специјалном суду у Београду.

Србија 19.08.2016 | 16:10
Поновљено суђење Шарићу у септембру
Главни претрес у том поступку је такође заказан и то за 27. и 28. септембар, рекла је Тањугу портпарол суда Тања Кољеншић.

Осим Шарића, суђење ће се поновити и према Горану Соковићу који је у бјекству, Жељку Вујановићу, Родољубу Радуловићу који је такође у бјекству, затим Ненаду Новаковићу, Бошку Недићу, Марку Пандрцу који је у бјекству Николи Димитријевићу, Живку Сидинском, Бобану Стојилковићу, Марку Дабовићу и Бориславу Туњићу.

Поново ће се судити и одбјеглим Небојши Сретеновићу, Марку Рачићу и Владимиру Рачићу, Петру Обрадовићу и Миловану Миловцу, као и свједоцима сарадницима Драшку Вуковићу, Радану Адамовићу и Небојши Јоксовићу.

На оптуженичкој клупи овог пута заједно са Шарићем требало би да се нађу још двојица оптужених који су били у бјекству у вријеме почетка првог суђења - Михаило Ðоковић, који је осуђен у посебном поступку након што је прошле године ухапшен у Италији и потом изручен Србији, а очекује се изручење Дарка Тошића из Холандије који је био осуђен у одсуствШарић се једини из групе оптужених налази у притвору, док се остали, који нису у бекству, бране са слободе.

Првостепеном пресудом, која је укинута, Шарић је био осуђен на 20 година затвора, а остали на вишегодишње затворске казне.

Бојан Станојковић, Дарко Газдић и Александра Машић су правоснажно ослобођени оптужби у том процесу, јер је Апелациони суд у односу на њиих потврдио првостепену пресуду, док је деветоро оптужених за припадништво Шарићевој групи раније осуђено на основу споразума о признању кривице и трајно им је одузета спорна имовина.

Шарић се предао српским властима 18. марта 2014. године од када се налази у притвору. Прије тога је од почетка поступка у октобру 2009. године, био у бјекству. Процес се води по шест спојених оптужница због шверца више од укупно 5,7 тона кокаина из Уругваја, Бразила и Аргентине у западну Европу током 2008. и 2009. године.

Коментари / 0

Оставите коментар