Ponovljeno suđenje Šariću u septembru

Početak ponovljenog suđenja Darku Šariću i ostalim optuženim za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu zakazan je za 26. septembar u Specijalnom sudu u Beogradu.

Srbija 19.08.2016 | 16:10
Ponovljeno suđenje Šariću u septembru
Glavni pretres u tom postupku je takođe zakazan i to za 27. i 28. septembar, rekla je Tanjugu portparol suda Tanja Koljenšić.

Osim Šarića, suđenje će se ponoviti i prema Goranu Sokoviću koji je u bjekstvu, Željku Vujanoviću, Rodoljubu Raduloviću koji je takođe u bjekstvu, zatim Nenadu Novakoviću, Bošku Nediću, Marku Pandrcu koji je u bjekstvu Nikoli Dimitrijeviću, Živku Sidinskom, Bobanu Stojilkoviću, Marku Daboviću i Borislavu Tunjiću.

Ponovo će se suditi i odbjeglim Nebojši Sretenoviću, Marku Račiću i Vladimiru Račiću, Petru Obradoviću i Milovanu Milovcu, kao i svjedocima saradnicima Drašku Vukoviću, Radanu Adamoviću i Nebojši Joksoviću.

Na optuženičkoj klupi ovog puta zajedno sa Šarićem trebalo bi da se nađu još dvojica optuženih koji su bili u bjekstvu u vrijeme početka prvog suđenja - Mihailo Ðoković, koji je osuđen u posebnom postupku nakon što je prošle godine uhapšen u Italiji i potom izručen Srbiji, a očekuje se izručenje Darka Tošića iz Holandije koji je bio osuđen u odsustvŠarić se jedini iz grupe optuženih nalazi u pritvoru, dok se ostali, koji nisu u bekstvu, brane sa slobode.

Prvostepenom presudom, koja je ukinuta, Šarić je bio osuđen na 20 godina zatvora, a ostali na višegodišnje zatvorske kazne.

Bojan Stanojković, Darko Gazdić i Aleksandra Mašić su pravosnažno oslobođeni optužbi u tom procesu, jer je Apelacioni sud u odnosu na njiih potvrdio prvostepenu presudu, dok je devetoro optuženih za pripadništvo Šarićevoj grupi ranije osuđeno na osnovu sporazuma o priznanju krivice i trajno im je oduzeta sporna imovina.

Šarić se predao srpskim vlastima 18. marta 2014. godine od kada se nalazi u pritvoru. Prije toga je od početka postupka u oktobru 2009. godine, bio u bjekstvu. Proces se vodi po šest spojenih optužnica zbog šverca više od ukupno 5,7 tona kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar