ПЛ БиХ: "Класик" на "Грбавици"! Радник опет гост - Витезу!

Дуел двије најтрофејније екипе Босне и Херцеговине, сарајевског Жељезничара и Зрињског из Мостара, обиљежиће 6. коло бх. елите.

Фудбал 19.08.2016 | 19:30
ПЛ БиХ: "Класик" на "Грбавици"! Радник опет гост - Витезу!
Жељезничар и Зрињски, екипе које су заједно освојиле 12 трофеја у Премијер лиги БиХ и Купу Босне и Херцеговине, одиграће дерби 6. кола бх. елите у суботу од 21 час, уз директан преност ба БХТ1 телевизији.

За разлику од Мостараца, који су сјајне партије из прошле сезоне наставили и у овој и тренутно су лидери након пет одиграних кола, на "Грбавици" је атмосфера поприлично сива. Тим Милоша Костића освојио је свега седам од могућих 15 бодова, па је тренутно на позицији која не води у Лигу за првака.ж

Сарајевски плави сигурно ће учинити све да помрсе рачуне "племићима" и нанесу им други овосезонски пораз, док ће чета Винка Мариновић настојати да настави успјешну серију ове јесени.

Непоражени тим Сарајева фаворит је на "Кошеву" против Металегеа, који се након доброг старта налази у серији лоших резултата. Овај меч биће одигран у понедјељак.

Други дебитант у бх. елити, екипа Крупе, у недјељу ће гостовати на "Пецари" код Широког Бријега, који је у прошлом колу коначно прекинуо пост и стигао до првог овосезонског тријумфа.

Занимлив дуел очекује се на "Тушњу" између старих ривала Слободе и Челика, на "Отоци" Олимпик је домаћин Младости, док у Витезу играју истоимени домаћин и Радник.

Чак пет од шест мечева гледаоци ће моћи да гледају на малим екранима.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 6. КОЛО

Субота:
17:00 Олимпик - Младост (суди: Дарко Обрадовић, Столац - пренос на Арени спорт 1)
17:30 Слобода - Челик (Драган Петровић, Бањалука - Моја ТВ)
21:00 Жељезничар - Зрињски (Елвис Мујић, Бановићи - БХТ1)

Недјеља:
17:00 Витез - Радник (Адмир Шеховић, Сарајево - Арена спорт 1)
20:30 Широки Бријег - Крупа (Адис Мулахасановић, Сарајево)

Понедјељак:
17:30 Сарајево - Металеге (Ермин Сивац, Зеница - Моја ТВ)

ТАБЕЛА: Зрињски 10, Слобода 10, Сарајево 9, Крупа 8, Витез 8, Младост 7, Жељезничар 7, Широки Бријег 6, Радник 5, Челик 4, Металеге 3, Олимпик 3.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар