PL BiH: "Klasik" na "Grbavici"! Radnik opet gost - Vitezu!

Duel dvije najtrofejnije ekipe Bosne i Hercegovine, sarajevskog Željezničara i Zrinjskog iz Mostara, obilježiće 6. kolo bh. elite.

Fudbal 19.08.2016 | 19:30
PL BiH: "Klasik" na "Grbavici"! Radnik opet gost - Vitezu!
Željezničar i Zrinjski, ekipe koje su zajedno osvojile 12 trofeja u Premijer ligi BiH i Kupu Bosne i Hercegovine, odigraće derbi 6. kola bh. elite u subotu od 21 čas, uz direktan prenost ba BHT1 televiziji.

Za razliku od Mostaraca, koji su sjajne partije iz prošle sezone nastavili i u ovoj i trenutno su lideri nakon pet odigranih kola, na "Grbavici" je atmosfera poprilično siva. Tim Miloša Kostića osvojio je svega sedam od mogućih 15 bodova, pa je trenutno na poziciji koja ne vodi u Ligu za prvaka.ž

Sarajevski plavi sigurno će učiniti sve da pomrse račune "plemićima" i nanesu im drugi ovosezonski poraz, dok će četa Vinka Marinović nastojati da nastavi uspješnu seriju ove jeseni.

Neporaženi tim Sarajeva favorit je na "Koševu" protiv Metalegea, koji se nakon dobrog starta nalazi u seriji loših rezultata. Ovaj meč biće odigran u ponedjeljak.

Drugi debitant u bh. eliti, ekipa Krupe, u nedjelju će gostovati na "Pecari" kod Širokog Brijega, koji je u prošlom kolu konačno prekinuo post i stigao do prvog ovosezonskog trijumfa.

Zanimliv duel očekuje se na "Tušnju" između starih rivala Slobode i Čelika, na "Otoci" Olimpik je domaćin Mladosti, dok u Vitezu igraju istoimeni domaćin i Radnik.

Čak pet od šest mečeva gledaoci će moći da gledaju na malim ekranima.

PREMIJER LIGA BIH - 6. KOLO

Subota:
17:00 Olimpik - Mladost (sudi: Darko Obradović, Stolac - prenos na Areni sport 1)
17:30 Sloboda - Čelik (Dragan Petrović, Banjaluka - Moja TV)
21:00 Željezničar - Zrinjski (Elvis Mujić, Banovići - BHT1)

Nedjelja:
17:00 Vitez - Radnik (Admir Šehović, Sarajevo - Arena sport 1)
20:30 Široki Brijeg - Krupa (Adis Mulahasanović, Sarajevo)

Ponedjeljak:
17:30 Sarajevo - Metalege (Ermin Sivac, Zenica - Moja TV)

TABELA: Zrinjski 10, Sloboda 10, Sarajevo 9, Krupa 8, Vitez 8, Mladost 7, Željezničar 7, Široki Brijeg 6, Radnik 5, Čelik 4, Metalege 3, Olimpik 3.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar