Видео, СЛС - Партизан пред Спартак: Побједа, шта друго!

Фудбалери Партизана у суботу на тешком испиту против Спартака у Новом Саду. Северна и источна трибина стадиона у Новом Саду неће бити отворене, саопштио Спартак.

Фудбал 19.08.2016 | 21:00
Видео, СЛС - Партизан пред Спартак: Побједа, шта друго!
Партизан је у налету. Везао је две победе и поправио стање у екипи, поготово на психичком плану.

Пред црно-белима је нови испит у првенству - гостовање Спартаку, али не у Суботици, већ у Новом Саду, јер стадион у Суботици не испуњава услове за одигравање утакмица у елитном рангу.

Уочи утакмице 6. кола тренер Партизана Марко Николић каже да су везане победе утицале на подизање екипе како на табели, тако и целокупног амбијента.

О Спартаку...

"Умео је да буде непријатан за Партизан, као домаћин. Има руског тренера који негује такав стил, са пуно борбе, дуела, стрпљиво чекају своју шансу на терену. Спартак има више него искусан тим за ове наше појмове, са легендарним Торбицом... Јако добар и 'непријатан' тим, али зна се шта је увек циљ Партизана ма ко био противник - то је победа. Изнад свега желимо да подижемо квалитет игре, да стварамо добру атмосферу да издефинишемо све у нашем тиму. Понављам се, ми смо у процесу додатне селекције. Партизан никада не сме да заборави такмичарски императив", рекао је Николић.

Тренер црно-белих је саопштио да Леонардо и Саша Илић конкуришу за тим, док се Седрик Гогуа и Марко Јанковић још нису опоравили од повреда.

Николић верује да ће први нападач Никола Дјурђић коначно кренути да постиже голове.

"Најбитније је да поштено ради свој посао, труди се много, трчи... Био је стрелац против Чукаричког, али му је поништен, испоставило се, чист гол. Погодак би му много значио на плану психе, али је искусан и зна да се носи са притиском".

Он се кратко осврнуо и на суђење Партизану у претходним мечевима, истакавши да се грешке дешавају.

"Грешака има против и у корист нас, али мора у њима да постоји неки баланс. Оне су саставни део фудбала, али ако не постоји равнотежа у томе онда смо сви у проблему. Ту мислим на комплетан српски фудбал, не само Партизан", рекао  је Николић.



ПАРОВИ 6. КОЛА СУПЕРЛИГЕ СРБИЈЕ:

Борац - Нови Пазар (19. август)

Спартак - Партизан (20. август, 19х)

Младост - Вождовац (20. август, 20х)

Напредак - Јавор (20. август, 20х)

Рад - ОФК Бачка (20. август, 20х)

Металац - Раднички Ниш (21. август, 17х)

Црвена звезда - Радник (21. август, 19х)

Чукарички - Војводина (21. август, 20х)


ТАБЕЛА: Црвена звезда 13, Војводина /-1/ 10, Металац 10, Спартак 9, Младост Лучани 9, Нови Пазар /-1/ 7, Партизан 7, Раднички Ниш 7, Вождовац 7, Радник 6, рад 6, Напредак 5, Јавор 5, Чукарички 4, Борац 2, ОФК Бачка 1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар