Video, SLS - Partizan pred Spartak: Pobjeda, šta drugo!

Fudbaleri Partizana u subotu na teškom ispitu protiv Spartaka u Novom Sadu. Severna i istočna tribina stadiona u Novom Sadu neće biti otvorene, saopštio Spartak.

Fudbal 19.08.2016 | 21:00
Video, SLS - Partizan pred Spartak: Pobjeda, šta drugo!
Partizan je u naletu. Vezao je dve pobede i popravio stanje u ekipi, pogotovo na psihičkom planu.

Pred crno-belima je novi ispit u prvenstvu - gostovanje Spartaku, ali ne u Subotici, već u Novom Sadu, jer stadion u Subotici ne ispunjava uslove za odigravanje utakmica u elitnom rangu.

Uoči utakmice 6. kola trener Partizana Marko Nikolić kaže da su vezane pobede uticale na podizanje ekipe kako na tabeli, tako i celokupnog ambijenta.

O Spartaku...

"Umeo je da bude neprijatan za Partizan, kao domaćin. Ima ruskog trenera koji neguje takav stil, sa puno borbe, duela, strpljivo čekaju svoju šansu na terenu. Spartak ima više nego iskusan tim za ove naše pojmove, sa legendarnim Torbicom... Jako dobar i 'neprijatan' tim, ali zna se šta je uvek cilj Partizana ma ko bio protivnik - to je pobeda. Iznad svega želimo da podižemo kvalitet igre, da stvaramo dobru atmosferu da izdefinišemo sve u našem timu. Ponavljam se, mi smo u procesu dodatne selekcije. Partizan nikada ne sme da zaboravi takmičarski imperativ", rekao je Nikolić.

Trener crno-belih je saopštio da Leonardo i Saša Ilić konkurišu za tim, dok se Sedrik Gogua i Marko Janković još nisu oporavili od povreda.

Nikolić veruje da će prvi napadač Nikola Djurđić konačno krenuti da postiže golove.

"Najbitnije je da pošteno radi svoj posao, trudi se mnogo, trči... Bio je strelac protiv Čukaričkog, ali mu je poništen, ispostavilo se, čist gol. Pogodak bi mu mnogo značio na planu psihe, ali je iskusan i zna da se nosi sa pritiskom".

On se kratko osvrnuo i na suđenje Partizanu u prethodnim mečevima, istakavši da se greške dešavaju.

"Grešaka ima protiv i u korist nas, ali mora u njima da postoji neki balans. One su sastavni deo fudbala, ali ako ne postoji ravnoteža u tome onda smo svi u problemu. Tu mislim na kompletan srpski fudbal, ne samo Partizan", rekao  je Nikolić.



PAROVI 6. KOLA SUPERLIGE SRBIJE:

Borac - Novi Pazar (19. avgust)

Spartak - Partizan (20. avgust, 19h)

Mladost - Voždovac (20. avgust, 20h)

Napredak - Javor (20. avgust, 20h)

Rad - OFK Bačka (20. avgust, 20h)

Metalac - Radnički Niš (21. avgust, 17h)

Crvena zvezda - Radnik (21. avgust, 19h)

Čukarički - Vojvodina (21. avgust, 20h)


TABELA: Crvena zvezda 13, Vojvodina /-1/ 10, Metalac 10, Spartak 9, Mladost Lučani 9, Novi Pazar /-1/ 7, Partizan 7, Radnički Niš 7, Voždovac 7, Radnik 6, rad 6, Napredak 5, Javor 5, Čukarički 4, Borac 2, OFK Bačka 1.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar