ОИ - Српски десетобојац, Михаил Дудаш: Одустао сам, то много боли!

Михаил Дудаш, овајач бронзане медаље у десетобоју на ЕП, због повреде није могао да одради последње две дисциплине на Играма у Рију.

Остали спортови 19.08.2016 | 17:45
ОИ - Српски десетобојац, Михаил Дудаш: Одустао сам, то много боли!
Српски десетобојац Михаил Дудаш утучен је после дводневног такмичења на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. Није завршио десетобој, а морао је да одустане две дисциплине пре краја.

Повреда лакта је била јача...

"Током такмичења лакат ми је правио проблеме. Повреду вучем већ пар месеци јер сам током остваривања норме за Олимпијске Игре у Новом Саду задобио озбиљну руптуру припоја лакта. Са том повредом сам на Европском првенству у Амстердаму и бацао, никоме не бих пожелео такав бол. Зарад успешније будућности и бољих резултата, мој тим и ја смо одлучили да не ризикујемо 'кидање' лакта које би на крају могло да се заврши операцијом. Одлука је била тешка и моје срце се сломило, јер је мој став да не одустајем од десетобоја ни по коју цену", рекао је Дудаш, пренео је Атлетски савез Србије.

Дудаш је ноћас одустао од такмичења у десетобоју, није стартовао у бацању копља, а у тренутку одустајања заузимао је 14. место.

"Овог пута је цена била моја будућност, не желим да правим грешке. Оно што заиста осећам је огромна захвалност што сам Србију поново представљао на Олимпијским играма, што сам ове године остварио пар зацртаних циљева и што сада јасно видим своје кораке у будућности које ће ме, сигуран сам, довести до нових одличја. Хвала свима на огромној подршци и разумевању", рекао је освајач бронзане медаље са Европском првенству у Амстердаму.

Извор: мондо.рс/БЕТА

Коментари / 0

Оставите коментар