Активирао бомбу због љубавних проблема

Истрага експлозије у којој је повређен син нишког судије: Сумња се да је Јанко С. (21) активирао паклену направу због љубавних проблема, али породица младића то демантује

Србија 19.08.2016 | 10:31
Активирао бомбу због љубавних проблема
Како је и зашто у среду око 19 часова активирана бомба у стану судије Привредног суда Ксеније С., на другом спрату зграде у строгом центру Ниша, још није званично утврђено. Сумња се да је Јанко С. (21), њен братанац и син судије Вишег суда у Нишу, активирао паклену направу због љубавних проблема, али породица младића, како смо незванично сазнали, то демантује. Он је после несреће хоспитализован и налази се у тешком стању.

У полицији су саопштили да "настављају даљи рад на расветљавању свих чињеница у вези са овим догађајем". А у Вишем јавном тужилаштву кажу да прикупљају доказе па још не могу да оквалификују кривично дело начињено у стану зграде у Улици генерала Милојка Лешјанина. После експлозије, екипа нишког Завода за хитну медицинску помоћ превезла је Јанка С. у Клинички центар, са тешким повредама врата, грудног коша и крвних судова ноге.

"Примљен је у тешком стању, јер је изгубио два литра крви", каже директор Клиничког центра у Нишу др Зоран Радовановић.

"У току ноћи је подвргнут вишеструким операцијама врата, трбуха и десне ноге. Операције су успешно изведене и младић се налази на интензивној нези Клинике за општу хирургију".

У Клиничком центру кажу и да је Јанко С. животно угрожен и да је свака прогноза неизвесна. Његова тетка задобила је лакше, површинске повреде и успешно се опоравља.

Како сазнају "Вечерње новости", у среду увече родитељи Јанка С. налазили су се ван Ниша, а он је дошао код тетке да се припрема испит за предмет кривично право. Баш када је почело невреме у Нишу, одјекнула је снажна детонација.

Према сазнањима "Новости", Јанко С. је пре доласка код тетке размењивао СМС поруке са својом девојком. Ипак, спекулације да је младић сам активирао бомбу у намери да се убије његови најмилији, незванично, одлучно демантују.

КАШИКА И ОСИГУРАЧ У СТАНУ

Према једној од варијанти овог догађаја, неко је наводно бацио "кашикару" кроз прозор Ксенијиног стана, а њен братанац је покушао да је узме и избаци напоље... Међутим, саопштење нишке полиције донекле наговештава званичну верзију догађаја.

"Након обављеног увиђаја, у стану су пронађени осигурач и кашика активиране ручне бомбе", наводе у ПУ Ниш.

(Вечерње новости)

Коментари / 0

Оставите коментар