Aktivirao bombu zbog ljubavnih problema

Istraga eksplozije u kojoj je povređen sin niškog sudije: Sumnja se da je Janko S. (21) aktivirao paklenu napravu zbog ljubavnih problema, ali porodica mladića to demantuje

Srbija 19.08.2016 | 10:31
Aktivirao bombu zbog ljubavnih problema
Kako je i zašto u sredu oko 19 časova aktivirana bomba u stanu sudije Privrednog suda Ksenije S., na drugom spratu zgrade u strogom centru Niša, još nije zvanično utvrđeno. Sumnja se da je Janko S. (21), njen bratanac i sin sudije Višeg suda u Nišu, aktivirao paklenu napravu zbog ljubavnih problema, ali porodica mladića, kako smo nezvanično saznali, to demantuje. On je posle nesreće hospitalizovan i nalazi se u teškom stanju.

U policiji su saopštili da "nastavljaju dalji rad na rasvetljavanju svih činjenica u vezi sa ovim događajem". A u Višem javnom tužilaštvu kažu da prikupljaju dokaze pa još ne mogu da okvalifikuju krivično delo načinjeno u stanu zgrade u Ulici generala Milojka Lešjanina. Posle eksplozije, ekipa niškog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prevezla je Janka S. u Klinički centar, sa teškim povredama vrata, grudnog koša i krvnih sudova noge.

"Primljen je u teškom stanju, jer je izgubio dva litra krvi", kaže direktor Kliničkog centra u Nišu dr Zoran Radovanović.

"U toku noći je podvrgnut višestrukim operacijama vrata, trbuha i desne noge. Operacije su uspešno izvedene i mladić se nalazi na intenzivnoj nezi Klinike za opštu hirurgiju".

U Kliničkom centru kažu i da je Janko S. životno ugrožen i da je svaka prognoza neizvesna. Njegova tetka zadobila je lakše, površinske povrede i uspešno se oporavlja.

Kako saznaju "Večernje novosti", u sredu uveče roditelji Janka S. nalazili su se van Niša, a on je došao kod tetke da se priprema ispit za predmet krivično pravo. Baš kada je počelo nevreme u Nišu, odjeknula je snažna detonacija.

Prema saznanjima "Novosti", Janko S. je pre dolaska kod tetke razmenjivao SMS poruke sa svojom devojkom. Ipak, spekulacije da je mladić sam aktivirao bombu u nameri da se ubije njegovi najmiliji, nezvanično, odlučno demantuju.

KAŠIKA I OSIGURAČ U STANU

Prema jednoj od varijanti ovog događaja, neko je navodno bacio "kašikaru" kroz prozor Ksenijinog stana, a njen bratanac je pokušao da je uzme i izbaci napolje... Međutim, saopštenje niške policije donekle nagoveštava zvaničnu verziju događaja.

"Nakon obavljenog uviđaja, u stanu su pronađeni osigurač i kašika aktivirane ručne bombe", navode u PU Niš.

(Večernje novosti)

Komentari / 0

Ostavite komentar