Чешки ГП изазов - Брно се осваја срцем!

Пет дугачких праваца у Чешкој велика су шанса за Дукати!

Остали спортови 21.08.2016 | 09:45
Чешки ГП изазов - Брно се осваја срцем!
Гледали смо Велику награду Аустрије на Шпилбергу, и нисмо се разочарали. Напротив, на стази је све очарао Дукати који је после шест дугих година таворења испливао, а Андреа Јанонесе закитио ловоровим лишћем. Предходна трка је зато очигледан доказ да долазимо до нових Мото ГП момената. Није ли последњим дешавањима ера доминације Јамехе и Хонде завршена придруживањем новог, равноправног члана дружине?

Свакако да се врло озбиљно радило у Дукатију, и да је Кејси Стонер добро уштеловао такмичарске мотоцикле за Јанонеа и Довициоза. Ето, Шпилберг се у шампионату показао као тешка стаза за Јамаху и Хонду. И Брно је слична писта, па после прошлонедељне трке нико од водећих асова у шампионату не може да се шепури и говори да ће у Чешкој направити велико чудо.

Чињенице говоре да је дужина писте у Брну 5,4 километра, и да стаза има пет дугих праваца. Ти правци су мелем за Дукати, па не би требало занемарити да ће се и на наредној трци поновити добри услови за италијанску екипу..

Када већ размишљамо о Дукатију, добро је да кажемо да највећу брзину развијену на писти у Чешкој у свом поседу чува управо Андреа Јаноне. Он је у Брну прошле године возио брзином максималном брзином од 316,4 километра на час. Уз то мора се узети у обзир даВалентино Роси на овој писти има највише пол позиција. Доктор је чак три пута био водећи на старту, док је Хорхе Лоренцо прошле сезоне однео победу из Брна.

Формалан, али и конкретан закључак је да Дукати ове сезоне има најбоље спремљен мотоцикл за ВН Чешке. Не би требало да изненади уколико Јаноне поново заблиста, под условом да му се подесе услови, односно да изабере прави сет Мишлен пнеуматика. Подсећамо да је Дукатијев такмичар на прошлој трци на своју руку, и на свој ризик одабрао потпуно другачију смешу од колега из Јамахе и Сузукија. Питање пнеуматика ће зато бити веома важно и у Брну, па с правом можемо да се надамо великом спектаклу на Мото ГП фешти у недељу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар