Češki GP izazov - Brno se osvaja srcem!

Pet dugačkih pravaca u Češkoj velika su šansa za Dukati!

Ostali sportovi 21.08.2016 | 09:45
Češki GP izazov - Brno se osvaja srcem!
Gledali smo Veliku nagradu Austrije na Špilbergu, i nismo se razočarali. Naprotiv, na stazi je sve očarao Dukati koji je posle šest dugih godina tavorenja isplivao, a Andrea Janonese zakitio lovorovim lišćem. Predhodna trka je zato očigledan dokaz da dolazimo do novih Moto GP momenata. Nije li poslednjim dešavanjima era dominacije Jamehe i Honde završena pridruživanjem novog, ravnopravnog člana družine?

Svakako da se vrlo ozbiljno radilo u Dukatiju, i da je Kejsi Stoner dobro uštelovao takmičarske motocikle za Janonea i Dovicioza. Eto, Špilberg se u šampionatu pokazao kao teška staza za Jamahu i Hondu. I Brno je slična pista, pa posle prošlonedeljne trke niko od vodećih asova u šampionatu ne može da se šepuri i govori da će u Češkoj napraviti veliko čudo.

Činjenice govore da je dužina piste u Brnu 5,4 kilometra, i da staza ima pet dugih pravaca. Ti pravci su melem za Dukati, pa ne bi trebalo zanemariti da će se i na narednoj trci ponoviti dobri uslovi za italijansku ekipu..

Kada već razmišljamo o Dukatiju, dobro je da kažemo da najveću brzinu razvijenu na pisti u Češkoj u svom posedu čuva upravo Andrea Janone. On je u Brnu prošle godine vozio brzinom maksimalnom brzinom od 316,4 kilometra na čas. Uz to mora se uzeti u obzir daValentino Rosi na ovoj pisti ima najviše pol pozicija. Doktor je čak tri puta bio vodeći na startu, dok je Horhe Lorenco prošle sezone odneo pobedu iz Brna.

Formalan, ali i konkretan zaključak je da Dukati ove sezone ima najbolje spremljen motocikl za VN Češke. Ne bi trebalo da iznenadi ukoliko Janone ponovo zablista, pod uslovom da mu se podese uslovi, odnosno da izabere pravi set Mišlen pneumatika. Podsećamo da je Dukatijev takmičar na prošloj trci na svoju ruku, i na svoj rizik odabrao potpuno drugačiju smešu od kolega iz Jamahe i Suzukija. Pitanje pneumatika će zato biti veoma važno i u Brnu, pa s pravom možemo da se nadamo velikom spektaklu na Moto GP fešti u nedelju.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar