ОИ - Бијелци умију да скачу: Шесторица добацила до 2,33, само Друин ишао преко 2,38!

Сребро је припало Баршиму из Катара, бронза Украјинцу Бондаренку!

Остали спортови 19.08.2016 | 07:15
ОИ - Бијелци умију да скачу: Шесторица добацила до 2,33, само Друин ишао преко 2,38!
Обједињење титуле светског и олимпијског шампиона. Канађанин Дерек Друин потврдио је да је тренутно без премца у скоку у вис, пошто је са прескочених 2,38 освојио злато на прилично занимљивом такмичењу на Олимпијском турниру у Рио де Жанеиру. Занимљивом, јер су чак шесторица такмичара прескочила лествицу постављену 2,33 метра што би пре четири године у Лондону био довољно за сребро. Овај пут не.

Олимпијски вицешампион Ерик Кињард из САД, Украјинац Андриј Протсенко и освајач сребрне медаље на јулском Европском првенству у Амстердаму Роби Грабарц из Велике Британије страдали су на висини до 2,36 метра.

У трци су остала тројица најбољих. И видело се то. Међутим, двојица од њих тројице као да су била превише самоуверена. Дерек Друин је главом био тамо је требало да буде. Из првог покушаја је прескочио 2,38 метара, Мутаз Еза Баршим из Катара је три пута рушио на тој висини, светски првак из 2013. Богдан Бондаренко је био толико пун самопоуздања да је прескочио висину од 2,6. Пробао је два пута на 2,38 пошто је претходно лако ишао изнад 2,25 и 2,33, један покушај амбициозно је оставио за 2,40... Није вредело. Морао је да се задовољи бронзом, јер је најмање пута скочио пре но што је коначно поклекао.

Друин је само једном покушао да скочи преко 2,40. Није успео, али није му било ни важно да појури светски рекорд Хавијера Сотомајора од 2,45 метара још из 1993. године. Овај пут је олимпијско злато најважније. Није лако ни концетрисати се после спонзнаје да је коначно твоје. У Лондону је са Баршимом и Грабарцом поделио бронзу, сада је отишао два степеника изнад и Канади донео треће злато из Рија.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар