OI - Bijelci umiju da skaču: Šestorica dobacila do 2,33, samo Druin išao preko 2,38!

Srebro je pripalo Baršimu iz Katara, bronza Ukrajincu Bondarenku!

Ostali sportovi 19.08.2016 | 07:15
OI - Bijelci umiju da skaču: Šestorica dobacila do 2,33, samo Druin išao preko 2,38!
Objedinjenje titule svetskog i olimpijskog šampiona. Kanađanin Derek Druin potvrdio je da je trenutno bez premca u skoku u vis, pošto je sa preskočenih 2,38 osvojio zlato na prilično zanimljivom takmičenju na Olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru. Zanimljivom, jer su čak šestorica takmičara preskočila lestvicu postavljenu 2,33 metra što bi pre četiri godine u Londonu bio dovoljno za srebro. Ovaj put ne.

Olimpijski vicešampion Erik Kinjard iz SAD, Ukrajinac Andrij Protsenko i osvajač srebrne medalje na julskom Evropskom prvenstvu u Amsterdamu Robi Grabarc iz Velike Britanije stradali su na visini do 2,36 metra.

U trci su ostala trojica najboljih. I videlo se to. Međutim, dvojica od njih trojice kao da su bila previše samouverena. Derek Druin je glavom bio tamo je trebalo da bude. Iz prvog pokušaja je preskočio 2,38 metara, Mutaz Eza Baršim iz Katara je tri puta rušio na toj visini, svetski prvak iz 2013. Bogdan Bondarenko je bio toliko pun samopouzdanja da je preskočio visinu od 2,6. Probao je dva puta na 2,38 pošto je prethodno lako išao iznad 2,25 i 2,33, jedan pokušaj ambiciozno je ostavio za 2,40... Nije vredelo. Morao je da se zadovolji bronzom, jer je najmanje puta skočio pre no što je konačno poklekao.

Druin je samo jednom pokušao da skoči preko 2,40. Nije uspeo, ali nije mu bilo ni važno da pojuri svetski rekord Havijera Sotomajora od 2,45 metara još iz 1993. godine. Ovaj put je olimpijsko zlato najvažnije. Nije lako ni koncetrisati se posle sponznaje da je konačno tvoje. U Londonu je sa Baršimom i Grabarcom podelio bronzu, sada je otišao dva stepenika iznad i Kanadi doneo treće zlato iz Rija.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar