ОИ - десетобој: Михаила Дудаша "издао" лакат, па је одустао пред крај!

Сјајни српски десетобојац, морао је да одустане на две дисциплине пре краја исцрпљујућих борби у десетобоју. Штета, али биће још прилика!

Остали спортови 19.08.2016 | 01:26
ОИ - десетобој: Михаила Дудаша "издао" лакат, па је одустао пред крај!
Штета!

Наш сјајни десетобојац Михаил Дудаш није био у прилици да се бори за медаље, у финиши исцрпљујућих борби у десетобоју, али на крају није добио прилику ни да заврши такмичење.

После осам од десет дисциплина, пред старт надметања у бацању копља, Дудаш се са 6.632 бода налазио на 13. позицији у генералном пласману, али је испао из њега – повреда лакта била је јача од жеље 26-годишњег Новосађанина да стоички заврши свих десет борби и проба да се угура међу десет најбољих на свету.

После бацања копља, Дудаша и конкуренцију очекивала је и трка на 1.500 метара, после које ће бити познато ко ће освојити медаље, но Михаил ће те борбе гледати са стране.

Бронза са Европског првенства у Амстердаму ове године учиниће да такмичарска сезона буде, ипак, веома успешна за Дудаша, који се пред почетак године изборио са неугодном повредом, која га је дуго држала ван стазе, поља, теретане, итд.

Повреда је овог пута била јача од њега, али нових шанси ће бити, јер је српски атлетичар и даље довољно млад да прави велике планове за будућност.

Срећно, Михаиле на будућим такмичењима!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар