OI - desetoboj: Mihaila Dudaša "izdao" lakat, pa je odustao pred kraj!

Sjajni srpski desetobojac, morao je da odustane na dve discipline pre kraja iscrpljujućih borbi u desetoboju. Šteta, ali biće još prilika!

Ostali sportovi 19.08.2016 | 01:26
OI - desetoboj: Mihaila Dudaša "izdao" lakat, pa je odustao pred kraj!
Šteta!

Naš sjajni desetobojac Mihail Dudaš nije bio u prilici da se bori za medalje, u finiši iscrpljujućih borbi u desetoboju, ali na kraju nije dobio priliku ni da završi takmičenje.

Posle osam od deset disciplina, pred start nadmetanja u bacanju koplja, Dudaš se sa 6.632 boda nalazio na 13. poziciji u generalnom plasmanu, ali je ispao iz njega – povreda lakta bila je jača od želje 26-godišnjeg Novosađanina da stoički završi svih deset borbi i proba da se ugura među deset najboljih na svetu.

Posle bacanja koplja, Dudaša i konkurenciju očekivala je i trka na 1.500 metara, posle koje će biti poznato ko će osvojiti medalje, no Mihail će te borbe gledati sa strane.

Bronza sa Evropskog prvenstva u Amsterdamu ove godine učiniće da takmičarska sezona bude, ipak, veoma uspešna za Dudaša, koji se pred početak godine izborio sa neugodnom povredom, koja ga je dugo držala van staze, polja, teretane, itd.

Povreda je ovog puta bila jača od njega, ali novih šansi će biti, jer je srpski atletičar i dalje dovoljno mlad da pravi velike planove za budućnost.

Srećno, Mihaile na budućim takmičenjima!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar