ОИ: Србија - Шпанија 54:68, реакције Српкиња... Изгинућемо за бронзу!

Селекторка Србије очекује много тежи меч за треће место против Француске, него што је било финале ЕП 2015. године. Ана Дабовић: У суботу на све или ништа! Радочај и о судијама, Бутулија каже да ће бронза можда бити "слађа" од сребра...

Кошарка 19.08.2016 | 09:45
ОИ: Србија - Шпанија 54:68, реакције Српкиња... Изгинућемо за бронзу!
Марина Маљковић честитала је репрезентацији Шпаније на победи и пласману у финале олимпијског турнира, за шта Србија у четвртак није имала ни снаге, ни расположења.

"Некад ти бог да, некад одузме. Направили смо чудо (у четвртфиналу) против Аустралије.Шпанске играчице су имале добар шут, а код нас ниједна није имала свој дан да се укључи", рекла је Маљковић.

"Нисмо успеле да се навикнемо на претерано агресивну игру Шпаније, која је бар два пута агресивнија од САД, најбоље екипе овде".

Србија је поражена резултатом 54:68 (28:33), након што је била у заостатку свих 40 минута, највише са 19 поена разлике.

"Све честитке Шпанији. Нама остаје да се скупимо и да пробамо да искористимо прилику да се освоји медаља".

"Запамтите, чека нас много тежа утакмица против Француске него у финалу ЕП. Имају све оно на шта смо их добили прошле године, сада су то надокнадили довођењем нових играча".

Маљковић је казала да не постоји универзални начин да се екипа подигне после пораза.

"Не постоји чаробни штапић, или да свима дамо чоколаду, па да буде боље. Шпанија је ушла у утакмицу са већим искуством и мирне главе цепала, одрађивала. Ми то данас нисмо радили. Сада треба поучени овим искуством да кренемо тако против Француске, од првог минута".

Српске кошаркашице прихватиле су пораз од Шпаније у полуфиналу Олимпијских игара као реалан исход, иако свесне да су могле да пруже јачи отпор.

"Дале смо све од себе, чак и данас, иако не изгледа тако. Шпанија је била боља, са већом енергијом. Нисмо одреаговале на њихову агресивност. Али, мислим да је ово реално", рекла је новинарима у Рију Ана Дабовић.

"Ми смо направиле изненађење победом над Аустралијом, а пласман у финале би био чудо. Ми смо навикли да очекујемо чудо, али није било реално, иако смо сви веровали у победу".

"Гледаћемо да из овог пораза научимо што више можемо. Ући ћемо са највећом могућом жељом у утакмицу на бронзу, на све или ништа да освојимо медаљу", обећала је Дабовић.

Тамара Радочај сматра да је Србија играла слабо од самог почетка, али да су лошем укупном утиску кумовале и судије.

"Од самог старта смо лоше кренуле. Без енергије, без препознатљиве игре. Не волим да се жалим на судије, али мислим да нам данас нису дале да дођемо до своје игре".

Петак ће бити дан за одмор и премештање фокуса на "утешно финале".

"Имали смо невероватно велику шансу, али и ово је велики резултат. Морамо да пробамо да се изборимо за бронзу".

Дајана Бутулија казала је да екипи ништа није полазило за руком.

"Видели сте да смо желели. Знали смо да је већ остварен огроман успех, али када дођеш близу... Ми увек идемо тежим путем, тако да ће можда бити слађе ако освојимо бронзу", изјавила је Бутулија.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гледалац

19.08.2016 08:24

Ана Дабовић је једини кривац сто је Србија изгубила од Шпаније, она умјесто да користи тајм аут да консолидује екипу, да да стручне упуте и сл., њен домет је "Шта вам је", "Ајмо направити чудо", и то стално понавља. Жао ми је дјевојака, објективно могу више, а тренер је дилетант.

ОДГОВОРИТЕ