OI: Srbija - Španija 54:68, reakcije Srpkinja... Izginućemo za bronzu!

Selektorka Srbije očekuje mnogo teži meč za treće mesto protiv Francuske, nego što je bilo finale EP 2015. godine. Ana Dabović: U subotu na sve ili ništa! Radočaj i o sudijama, Butulija kaže da će bronza možda biti "slađa" od srebra...

Košarka 19.08.2016 | 09:45
OI: Srbija - Španija 54:68, reakcije Srpkinja... Izginućemo za bronzu!
Marina Maljković čestitala je reprezentaciji Španije na pobedi i plasmanu u finale olimpijskog turnira, za šta Srbija u četvrtak nije imala ni snage, ni raspoloženja.

"Nekad ti bog da, nekad oduzme. Napravili smo čudo (u četvrtfinalu) protiv Australije.Španske igračice su imale dobar šut, a kod nas nijedna nije imala svoj dan da se uključi", rekla je Maljković.

"Nismo uspele da se naviknemo na preterano agresivnu igru Španije, koja je bar dva puta agresivnija od SAD, najbolje ekipe ovde".

Srbija je poražena rezultatom 54:68 (28:33), nakon što je bila u zaostatku svih 40 minuta, najviše sa 19 poena razlike.

"Sve čestitke Španiji. Nama ostaje da se skupimo i da probamo da iskoristimo priliku da se osvoji medalja".

"Zapamtite, čeka nas mnogo teža utakmica protiv Francuske nego u finalu EP. Imaju sve ono na šta smo ih dobili prošle godine, sada su to nadoknadili dovođenjem novih igrača".

Maljković je kazala da ne postoji univerzalni način da se ekipa podigne posle poraza.

"Ne postoji čarobni štapić, ili da svima damo čokoladu, pa da bude bolje. Španija je ušla u utakmicu sa većim iskustvom i mirne glave cepala, odrađivala. Mi to danas nismo radili. Sada treba poučeni ovim iskustvom da krenemo tako protiv Francuske, od prvog minuta".

Srpske košarkašice prihvatile su poraz od Španije u polufinalu Olimpijskih igara kao realan ishod, iako svesne da su mogle da pruže jači otpor.

"Dale smo sve od sebe, čak i danas, iako ne izgleda tako. Španija je bila bolja, sa većom energijom. Nismo odreagovale na njihovu agresivnost. Ali, mislim da je ovo realno", rekla je novinarima u Riju Ana Dabović.

"Mi smo napravile iznenađenje pobedom nad Australijom, a plasman u finale bi bio čudo. Mi smo navikli da očekujemo čudo, ali nije bilo realno, iako smo svi verovali u pobedu".

"Gledaćemo da iz ovog poraza naučimo što više možemo. Ući ćemo sa najvećom mogućom željom u utakmicu na bronzu, na sve ili ništa da osvojimo medalju", obećala je Dabović.

Tamara Radočaj smatra da je Srbija igrala slabo od samog početka, ali da su lošem ukupnom utisku kumovale i sudije.

"Od samog starta smo loše krenule. Bez energije, bez prepoznatljive igre. Ne volim da se žalim na sudije, ali mislim da nam danas nisu dale da dođemo do svoje igre".

Petak će biti dan za odmor i premeštanje fokusa na "utešno finale".

"Imali smo neverovatno veliku šansu, ali i ovo je veliki rezultat. Moramo da probamo da se izborimo za bronzu".

Dajana Butulija kazala je da ekipi ništa nije polazilo za rukom.

"Videli ste da smo želeli. Znali smo da je već ostvaren ogroman uspeh, ali kada dođeš blizu... Mi uvek idemo težim putem, tako da će možda biti slađe ako osvojimo bronzu", izjavila je Butulija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Gledalac

19.08.2016 08:24

Ana Dabović je jedini krivac sto je Srbija izgubila od Španije, ona umjesto da koristi tajm aut da konsoliduje ekipu, da da stručne upute i sl., njen domet je "Šta vam je", "Ajmo napraviti čudo", i to stalno ponavlja. Žao mi je djevojaka, objektivno mogu više, a trener je diletant.

ODGOVORITE