ОИ - Терзић: Ове дјевојке могу још много!

"Нећемо да размишљамо још о круни. Ова генерација може још много тога да покаже и да пружи", јасан је стратег финалисте олимпијског одбојкашког турнира.

Остали спортови 19.08.2016 | 09:15
ОИ - Терзић: Ове дјевојке могу још много!
Селектор одбојкашке репрезентације Србијем Зоран Терзић рекао је да његова екипа не размишља још о круни рада после пласмана у финале Олимпијских игара.

"Нећемо да размишљамо још о круни. Ова генерација може још много тога да покаже и да пружи. Оно што су данас урадили, и не само данас него на целим Олимпијским играма, јесте нешто феноменално и што, колико год да су људи око нас очекивали, представља ипак нешто на шта нисмо навикли. Финале ОИ је сан и испуњава се", рекао је Терзић новинарима.

Србија је победила САД са 3:2, иако је изгубила први сет и губила у петом сету.

"Надам се да ћемо бити способни и за неких сат-два мирни, сталожени и спремни за оно што нас чека прекосутра и да покушамо да покажемо своју најбољу игру и да задовољни завршимо Олимпијске игре. Први или други, није битно колико да будемо задовољни и да девојке буду срећне. Да тим остане тим, то је најважније, јер овај тим ће доносити много радости. Ово је једина медаља која је недостајала одбојкашицама. Сад имају и њу и важно је да крену у понављање", рекао је Терзић.

Србија ће у финалу играти против Кине или Холандије, са којима се састајала у групи.

"Такмичење у групи није имало претеране везе, иако се видело много тога. Прво, све четири екипе у полуфиналу су из наше групе. Друго, Кина је у групи играла слабо, били су виђени за испадање, а сад су главни фаворити за злато, после једне утакмице и победе над Бразилом (који је бранио злато). Много Надам се да ћемо бити изнад Кине и Холандије, да ћемо бити физички спремни", рекао је Терзић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар