OI - Terzić: Ove djevojke mogu još mnogo!

"Nećemo da razmišljamo još o kruni. Ova generacija može još mnogo toga da pokaže i da pruži", jasan je strateg finaliste olimpijskog odbojkaškog turnira.

Ostali sportovi 19.08.2016 | 09:15
OI - Terzić: Ove djevojke mogu još mnogo!
Selektor odbojkaške reprezentacije Srbijem Zoran Terzić rekao je da njegova ekipa ne razmišlja još o kruni rada posle plasmana u finale Olimpijskih igara.

"Nećemo da razmišljamo još o kruni. Ova generacija može još mnogo toga da pokaže i da pruži. Ono što su danas uradili, i ne samo danas nego na celim Olimpijskim igrama, jeste nešto fenomenalno i što, koliko god da su ljudi oko nas očekivali, predstavlja ipak nešto na šta nismo navikli. Finale OI je san i ispunjava se", rekao je Terzić novinarima.

Srbija je pobedila SAD sa 3:2, iako je izgubila prvi set i gubila u petom setu.

"Nadam se da ćemo biti sposobni i za nekih sat-dva mirni, staloženi i spremni za ono što nas čeka prekosutra i da pokušamo da pokažemo svoju najbolju igru i da zadovoljni završimo Olimpijske igre. Prvi ili drugi, nije bitno koliko da budemo zadovoljni i da devojke budu srećne. Da tim ostane tim, to je najvažnije, jer ovaj tim će donositi mnogo radosti. Ovo je jedina medalja koja je nedostajala odbojkašicama. Sad imaju i nju i važno je da krenu u ponavljanje", rekao je Terzić.

Srbija će u finalu igrati protiv Kine ili Holandije, sa kojima se sastajala u grupi.

"Takmičenje u grupi nije imalo preterane veze, iako se videlo mnogo toga. Prvo, sve četiri ekipe u polufinalu su iz naše grupe. Drugo, Kina je u grupi igrala slabo, bili su viđeni za ispadanje, a sad su glavni favoriti za zlato, posle jedne utakmice i pobede nad Brazilom (koji je branio zlato). Mnogo Nadam se da ćemo biti iznad Kine i Holandije, da ćemo biti fizički spremni", rekao je Terzić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar