Рио - најуспјешније Игре у историји Србије!

Након неколико првих дана није деловало да ће се то десити, али су наши спортисти демантовали песимисте.

Остали спортови 18.08.2016 | 23:30
Рио - најуспјешније Игре у историји Србије!
Овогодишње Олимпијске игре у Рио де Жанеиру су и званично најбоље у историји самосталне Србије, али и од 1988. године и Игара у Сеулу.

Негде око 14.30 када су Миленко Зорић и Марко Томићевић као други прошли кроз циљ трке на 1000 метара, постало је јасно да су ово постале најуспешније Олимпијске игре за нашу земљу.

Њих двојица су Србији донела четврту медаљу, колико смо имали и 1996. године у Атланти односно 2012. године у Лондону, али за разлику од тих Игара када смо освајали злато, сребро и две бронзе, сада је распоред медаља нешто другачији и "сјајнији":

ЈЕДНО ЗЛАТО, ДВА СРЕБРА, ЈЕДНА БРОНЗА!

Све је кренуло од Давора Штефанека који је Србији донео злато у рвању, да бисмо у ноћи између среде и четвртка побољашали скор сребрном медаљом Тијане Богдановић (теквондо) и бронзом Иване Шпановић (скок удаљ).

Србију до краја Игара, које трају још четири дана, представљају кајакаши, одбојкашице, кошаркаши, кошаркашице, ватерполисти, атлетичари...

Можда их још видимо?

МЕДАЉЕ
Барселона - сребро, 2 бронзе
Атланта - злато, сребро, 2 бронзе
Сиднеј - злато, сребро, бронза
Пекинг - сребро, 2 бронзе
Лондон - злато, сребро, 2 бронзе
РИО - злато, 2 сребра, бронза!

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мами

19.08.2016 05:23

Браво спортисти, ви сте светла тацка у сивилу насег битисања! Борите се за цаст и медаље, а политицари љигавци вецита борба за власт и вецита глад!

ОДГОВОРИТЕ