Rio - najuspješnije Igre u istoriji Srbije!

Nakon nekoliko prvih dana nije delovalo da će se to desiti, ali su naši sportisti demantovali pesimiste.

Ostali sportovi 18.08.2016 | 23:30
Rio - najuspješnije Igre u istoriji Srbije!
Ovogodišnje Olimpijske igre u Rio de Žaneiru su i zvanično najbolje u istoriji samostalne Srbije, ali i od 1988. godine i Igara u Seulu.

Negde oko 14.30 kada su Milenko Zorić i Marko Tomićević kao drugi prošli kroz cilj trke na 1000 metara, postalo je jasno da su ovo postale najuspešnije Olimpijske igre za našu zemlju.

Njih dvojica su Srbiji donela četvrtu medalju, koliko smo imali i 1996. godine u Atlanti odnosno 2012. godine u Londonu, ali za razliku od tih Igara kada smo osvajali zlato, srebro i dve bronze, sada je raspored medalja nešto drugačiji i "sjajniji":

JEDNO ZLATO, DVA SREBRA, JEDNA BRONZA!

Sve je krenulo od Davora Štefaneka koji je Srbiji doneo zlato u rvanju, da bismo u noći između srede i četvrtka poboljašali skor srebrnom medaljom Tijane Bogdanović (tekvondo) i bronzom Ivane Španović (skok udalj).

Srbiju do kraja Igara, koje traju još četiri dana, predstavljaju kajakaši, odbojkašice, košarkaši, košarkašice, vaterpolisti, atletičari...

Možda ih još vidimo?

MEDALJE
Barselona - srebro, 2 bronze
Atlanta - zlato, srebro, 2 bronze
Sidnej - zlato, srebro, bronza
Peking - srebro, 2 bronze
London - zlato, srebro, 2 bronze
RIO - zlato, 2 srebra, bronza!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

mami

19.08.2016 05:23

Bravo sportisti, vi ste svetla tacka u sivilu naseg bitisanja! Borite se za cast i medalje, a politicari ljigavci vecita borba za vlast i vecita glad!

ODGOVORITE