Поправите хигијену вирус пуни амбуланте

Повраћање, пролив, температура, главобоља, болови у желуцу, исцрпљеност и осјећај слабости само су неки од симптома који указују на стомачни вирус због којег су многи становници Републике Српске посљедњих дана потражили помоћ љекара.

Република Српска 18.08.2016 | 16:08
Поправите хигијену вирус пуни амбуланте
Према ријечима љекара, ријеч је о стомачном вирусу, који се углавном јавља у љетном периоду, а како кажу, најчешћи извор заразе су неправилно руковање намирницама и нехигијенско спремање хране.

"Болест је обично блага и код већине обољелих спонтано пролази. Међутим, могу се јавити и тежи случајеви са губитком великих количина течности и електролита. Потребно је обратити посебну пажњу на дјецу и старије особе" рекла је начелник Службе породичне медицине у Дому здравља Бањалука Косана Станетић.

Да је број пацијената са стомачним вирусом посљедњих дана повећан и у Добоју, потврдио је начелник Службе породичне медицине у локалном Дому здравља Дејан Недић.

"На сву срећу, стомачни вирус брзо пролази" рекао је Недић.

Слична ситуација је у домовима здравља Бијељина, Милић, као и у другим мјестима широм Српске.

Извор: Глас Српске

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Саша

18.08.2016 14:41

Пролази брзо како код кога и како кад. Ја сам прошле године морао 5 дана бити на боловању, а и сљедећу седмицу сам се вукао од куће до посла и назад као пребијена мачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

18.08.2016 15:05

ПРИЈЕ спремања хране руке треба прати сапуном у текуцој води која односи прљавстину и бактерије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стравицно

19.08.2016 00:14

Ста реци, не перу руке у 21. вијеку,....

ОДГОВОРИТЕ