Popravite higijenu virus puni ambulante

Povraćanje, proliv, temperatura, glavobolja, bolovi u želucu, iscrpljenost i osjećaj slabosti samo su neki od simptoma koji ukazuju na stomačni virus zbog kojeg su mnogi stanovnici Republike Srpske posljednjih dana potražili pomoć ljekara.

Republika Srpska 18.08.2016 | 16:08
Popravite higijenu virus puni ambulante
Prema riječima ljekara, riječ je o stomačnom virusu, koji se uglavnom javlja u ljetnom periodu, a kako kažu, najčešći izvor zaraze su nepravilno rukovanje namirnicama i nehigijensko spremanje hrane.

"Bolest je obično blaga i kod većine oboljelih spontano prolazi. Međutim, mogu se javiti i teži slučajevi sa gubitkom velikih količina tečnosti i elektrolita. Potrebno je obratiti posebnu pažnju na djecu i starije osobe" rekla je načelnik Službe porodične medicine u Domu zdravlja Banjaluka Kosana Stanetić.

Da je broj pacijenata sa stomačnim virusom posljednjih dana povećan i u Doboju, potvrdio je načelnik Službe porodične medicine u lokalnom Domu zdravlja Dejan Nedić.

"Na svu sreću, stomačni virus brzo prolazi" rekao je Nedić.

Slična situacija je u domovima zdravlja Bijeljina, Milić, kao i u drugim mjestima širom Srpske.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Saša

18.08.2016 16:41

Prolazi brzo kako kod koga i kako kad. Ja sam prošle godine morao 5 dana biti na bolovanju, a i sljedeću sedmicu sam se vukao od kuće do posla i nazad kao prebijena mačka.

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

18.08.2016 17:05

PRIJE spremanja hrane ruke treba prati sapunom u tekucoj vodi koja odnosi prljavstinu i bakterije!

ODGOVORITE
Name

Stravicno

19.08.2016 02:14

Sta reci, ne peru ruke u 21. vijeku,....

ODGOVORITE