Веома топла и претежно сува јесен

Изнадпросјечно топла јесен захватиће већи дио Европе, прогнозирају метеоролози свјетски популарног сервиса АццуWеатхер.
Веома топла и претежно сува јесен на Балкану све до средине октобра.

Босна и Херцеговина 18.08.2016 | 09:33
Веома топла и претежно сува јесен
У посљедњој дугорочној прогнози објавили су да ће становници јужне Европе уживати у топлој и претежно сувој јесени с обзиром на развој антициклона преко Средоземног мора. Подручје високог притиска задржаваће олују сјеверније и ограничити падавине у цијелој регији.

Топлотни удари из Африке и Медитерана током јесени биће чести на јужним дијеловима Балкана, Шпаније и Италије и доносити температуре ваздуха изнад уобичајених за то доба године.

Врућина ће више бити промјењива на подручју сјеверног Балкана, а неуобичајено топло вријеме очекује се све до средине октобра, објавио је АццуWеатхер.



Што се тиче падавина, биће их мање него што се очекује у току јесени, али ће се и даље с времена на вријеме појављивати олује. Иако нас не би требале бринути поплаве на ширем подручју, оне локалне могле би погодити дијелове сјеверног Балкана.

У међувремену, суше у јужној Италији и јужном Балкану ће се наставити, па и погоршати, а постоји велика опасност од пожара у Португалу, Шпанији и јужној Француској.

Количина падавина ће се повећати током новембра.

Топлија прва половина јесени захватиће и простор од Француске, преко Швајцарске до Словачке и Пољске, док би крајем октобра и у новембру Белгију, Холандију, Данску и сјевер Њемачке могли погађати јаки вјетрови.

Јужни дијелови Енглеске, Норвешке и Шведске имаће олујну и кишовиту јесен, док простор од Пољске до балтичких земаља може очекивати таласе хладнијег ваздуха, а посебно од друге половине новембра.

(Клиx.ба)
(Фото: БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Аа

18.08.2016 08:31

АццуWеатхер Је непрецизан сервис и уопсте се нетреба ослањати на њихове информације. Сјећам се 2014. ГОД кад су биле поплаве они су најављивали само кишу док је Игор Ковачић из РХМЗ РС упозоравао на могућност поплава

ОДГОВОРИТЕ