Руска фитосанитарна инспекција данас у БиХ

Инспекција Федералне службе за ветеринарски и фитосанитарни надзор Руске Федерације "Росељхознадзор" данас ће посјетити БиХ, потврђено је Срни у Управи за заштиту биља БиХ.

Босна и Херцеговина 18.08.2016 | 07:50
Руска фитосанитарна инспекција данас у БиХ
У Управи за заштиту биља су потврдили да ће руска делегација ујутрос допутовати у БиХ, након чега ће одмах отићи на терен, те да термини и локације одржавања састанака са званичницама власти још нису познати. 

Руска фитосанитарна инспекција данас ће посјетити БиХ у складу са договором са директором Федералне службе за ветеринарски и фитосанитарни надзор Руске Федерације "Росељхознадзор" Сергејем Алексејевичем Данквертом. 

Руска ветеринарска и фитосанитарна регулаторна служба "Росељхознадзор" увела је почетком августа привремену забрану на увоз производа из БиХ због недостатка потврде о безбједности производа. 

"Привремена забрана биће уведена због недостатка информација о фитосанитарном статусу БиХ и због одбијања Министарства спољне трговине БиХ да одобри инспекцију `Росељхознадзора` која је требало да спроведе фитосанитарну контролу система", поручили су из ове регулаторне службе. 

(Агенције)

 

Коментари / 0

Оставите коментар