ОИ - ватерполо... Срби пред Италију: Да им вратимо за Лондон!

Ватерполисти за финале против Италијана! Освета је јело које се сервира хладно!

Остали спортови 18.08.2016 | 16:15
ОИ - ватерполо... Срби пред Италију: Да им вратимо за Лондон!
Пораз који је дуго болео. У полуфиналу Олимпијских игара у Лондону Валентино Гало нам је сместио тир комада и Италијани су у полуфиналу славили са 9:7, па су српски ватерполисти морали да се задовоље бронзом освојеном у судару са Црном Гором. Четири године касније права прилика да се Делфини освете Азурима за украден сан о олимпијском злату. Поново у полуфиналу олимпијског турнира!

Италијани су, наиме, наредни противници изабраника Дејана Савића, пошто су у четвртфиналу ухватили Грке на спавању и пре свега захваљујући раној серији и вођству од 3:0 на почетку друге деонице стигли до победе од 9:5 и поновног пласмана међу четири најбоља.

Пјетро Фиљоли, Франческо Ди Фулвио, па Алесандро Нора донели су Азурима ту иницијалну предност после које Грци никако нису успевали да се врате у меч. Ниједном нису пришли ни на гол заостатка.

Фиљоли је са три поготка био најефикаснији у победничком тиму, Матео Аикарди је помогао са два, а у листу стрелаца су се уписали и Ду Фулвио, Нора, те Николо Ђито и Кристијан Прешути. Поменути Валентино Гало овај пут је био тих. И без њега довољно да се Италијани реванширају Грцима за пораз на пенале у борби за треће место на прошлогодишњем Светском првенству.

У полуфиналу тада је Италијане избацила баш Србија, али сви знамо да олимпијско злато има посебно место у срцима свим српским љубитељима ватерпола.

Иначе, Италија је у групној фази у Рију савладала Шпанију (9:8), Француску (11:8), Црну Гору (6:5) да би на крају покврарила утисак поразима од Хрватске (7:10) и САД (7:10). Али не би их требало потценити. Уосталом, савладали су нас и у контролном мечу уочи Олимпијских игара. А и одувек су миљеници судија...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар