OI - vaterpolo... Srbi pred Italiju: Da im vratimo za London!

Vaterpolisti za finale protiv Italijana! Osveta je jelo koje se servira hladno!

Ostali sportovi 18.08.2016 | 16:15
OI - vaterpolo... Srbi pred Italiju: Da im vratimo za London!
Poraz koji je dugo boleo. U polufinalu Olimpijskih igara u Londonu Valentino Galo nam je smestio tir komada i Italijani su u polufinalu slavili sa 9:7, pa su srpski vaterpolisti morali da se zadovolje bronzom osvojenom u sudaru sa Crnom Gorom. Četiri godine kasnije prava prilika da se Delfini osvete Azurima za ukraden san o olimpijskom zlatu. Ponovo u polufinalu olimpijskog turnira!

Italijani su, naime, naredni protivnici izabranika Dejana Savića, pošto su u četvrtfinalu uhvatili Grke na spavanju i pre svega zahvaljujući ranoj seriji i vođstvu od 3:0 na početku druge deonice stigli do pobede od 9:5 i ponovnog plasmana među četiri najbolja.

Pjetro Filjoli, Frančesko Di Fulvio, pa Alesandro Nora doneli su Azurima tu inicijalnu prednost posle koje Grci nikako nisu uspevali da se vrate u meč. Nijednom nisu prišli ni na gol zaostatka.

Filjoli je sa tri pogotka bio najefikasniji u pobedničkom timu, Mateo Aikardi je pomogao sa dva, a u listu strelaca su se upisali i Du Fulvio, Nora, te Nikolo Đito i Kristijan Prešuti. Pomenuti Valentino Galo ovaj put je bio tih. I bez njega dovoljno da se Italijani revanširaju Grcima za poraz na penale u borbi za treće mesto na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu.

U polufinalu tada je Italijane izbacila baš Srbija, ali svi znamo da olimpijsko zlato ima posebno mesto u srcima svim srpskim ljubiteljima vaterpola.

Inače, Italija je u grupnoj fazi u Riju savladala Španiju (9:8), Francusku (11:8), Crnu Goru (6:5) da bi na kraju pokvrarila utisak porazima od Hrvatske (7:10) i SAD (7:10). Ali ne bi ih trebalo potceniti. Uostalom, savladali su nas i u kontrolnom meču uoči Olimpijskih igara. A i oduvek su miljenici sudija...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar