ОИ: Амери одували Аргентину! У 1/2-финалу на Шпанце!

Не може се магијом против силе: Феноменална публика испратила Аргенитинце у историју, Амери иду на Шпанију! Убедљив тријумф селекције САД - 105:78!

Кошарка 18.08.2016 | 01:37
ОИ: Амери одували Аргентину! У 1/2-финалу на Шпанце!
Прејаки су... Да се кошарка игра једну четвртину можда би Аргентина и имала неку шансу против Американаца. Овако, Јенкији су у потпуности оправдали улогу фаворита и убедљивим тријумфом 105:78 пласирали се у полуфинале олимпијског турнира у Рију.

Тамо их чека снажна Шпанија, која игра ужасно добру кошарку на овом турниру, али ако изабраници Мајка Крижевског буду поновили вечерашњу партију и озбиљно ушли у меч, питање победника се неће постављати. Биће то уједно и реприза финала из Лондона 2012. када су Американци добили Црвену фурију са 118:107, па су им доста дужни. 

Вечерас су само у првој четвртини Амери били анемични. Дозволили су Сколи, Кампацу и напаљеним Гаучосима да се разиграју и добар део првог периода их држе у заостатку. Пред крај четвртине су додали гас, разиграо се Кевин Дурент који је довео Американце до 25:21 после уводних десет минута. У другој четвртини нису Гаучоси имали решење за америчку офанзиву. Летели су Амери по терену, а поред расположеног Дурента, Ирвинг, Казинс, Џорџ и остали су изрешетали кош Аргентине за великих 56:40 на полувремену.

У наставку је виђена брза егзекуција у режији Американаца. Борбени Аргентинци морали су да потпишу капитулацију, али се нису дали и са неколико лепих акција успели су да озаре своје распеване навијаче. На крају, меч је завршен са великих 27 разлике у корист селекције САД која је тиме наставила амбициозан поход на злато које јој је императив на сваким Олимпијским играма.

Најефикаснији у редовима победника били су већ споменути Дурент са 27, Џорџ са 17 иДамаркус Казинс са 15 поена. Код Аргентинаца Луис Скола је убацио 15, Ману Ђинобили14, а атрактивни Камапацо 13 кошева.   

Видели смо још једно четвртфинале без узбуђења. САД мирно заказао меч са Шпанијом и означио растанак преосталих чланова чувене класе Латиноамериканаца.

Аустралија је разбила Литванију, Шпанци су рутински и убедљиво савладали Французе, а Америка још лакше ушла међу четири.

Екипа Мајка Кжижевског "запела" је у првом полувремену и већ до паузе ставила тачку на исход утакмице. До краја су у центру пажње били навијачи Аргентине, који су се делиријумом на трибинама опростили од генерације која им је донела много радости.

Овај четвртфинални пораз означио је сасвим сигуран растанак генерације која је освојила бројне медаље и 2002. у Индијанаполису нанела први пораз америчком тиму сатављеном од НБА кошаркаша.

Ману Ђинобили (39), Луис Скола (36), Андрес Ноћиони (37) и Карлос Делфино (34) играчи су који су чинили аргентинску екипу која је у последњих 15 година донела својој нацији огормне радости, као што су олимпијско злато из Атине, олимпијска бронза из Пекинга, сребро са Светског првенства у Индијанаполису, титуле првенстава Америке 2001. и 2011...

Сва четворица вечерас су извесно ставила тачку на репрезентативне каријере.

Док су трибине јечале, Американци су се изненађени окретали око себе да виде шта се догађа. За то време, Аргентинци у гледалишту клицали су својим херојима, које су испратили као шампионе, што они и јесу.

Ману Ђинобили добио је посебан аплауз на свом опроштају од репрезентације, који је вечерас доживео и његов саиграч из Сан Антонија, подједнако легендарни Тони Паркер.

Вече убедљивих победа и опроштаја легенди.

САД: Батлер 7 (6 ас), Дурент 27 (7/9 за три, 7 ск, 6 ас), Џордан 2, Лаури 5 (6 ск), Барнс 3, Дероузан 6, Ирвинг 11, Томпсон 4 (0/6 за три), Казинс 15, Џорџ 17 (1/5 за три, 8 ск), Грин 1, Ентони 7.

АРГЕНТИНА: Скола 15 (10 ск), Ђинобили 14 (2/7 за три, 7 ас), Кампацо 13 (9 ас, 4 укр), Лапровитола 5, Брусино 2, Делфино 3, Делија, Ноћиони 12, Дек 2, Маинолди 2, Гарино 8, Акуња 2.

Распоред четвртфинала (уторак):

Аустралија - Литванија 90:64
Шпанија - Француска 92:67
САД - Аргентина 105:78
Србија - Хрватска 3.15

Парови полуфинала: Шпанија - САД, Аустралија - Србија/Хрватска

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар