ОИ: Србија - Хрватска...

Чета Александра Ђорђевића покушаће да на олимпијском дебију самосталне Србије уђе у борбу за медаље...

Кошарка 18.08.2016 | 01:20
ОИ: Србија - Хрватска...
Да нам је неко пре Олимпијских игара рекао да ћемо у четвртфиналу играти против Хрватске, па још као четврти у групи - помислили бисмо да је "скривена камера".

Међутим, скор 3-2 Бојана Богдановића, Круне Симона и другова, уз кључну победу над Шпанијом још у првом колу, одредио је управо такав епилог групне фазе.

"Вечити" ривали са простора еx-YУ, од 3.15 часова по централноевропском времену (22.15 по локалном) бориће се за последњу полуфиналну "визу", у свом првом окршају на великим такмичењима након осмине финала Мундобаскета у Турској, пре шест година.

Тада је Србија славила резултатом 73:72, остваривши једну од многих победа над Хрватима, који су "црну серију" прекинули само на тренутак, на турниру у Лондону лета 2011.

Занимљиво је да су из истанбулских тимова 2010. на обе стране "преживела" по тројица играча: Теодосић, Марковић и Мачван, односно Укић, Богдановић и Стипчевић.

Победа "орлова" значила би да су све четири српске екипе у спортовима са лоптом прошле у полуфинале!

У четвртак играју одбојкашице против САД у 18.00, кошаркашице против Шпаније у 20.00 и ватерполисти против Италије у 21.30.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар