OI: Srbija - Hrvatska...

Četa Aleksandra Đorđevića pokušaće da na olimpijskom debiju samostalne Srbije uđe u borbu za medalje...

Košarka 18.08.2016 | 01:20
OI: Srbija - Hrvatska...
Da nam je neko pre Olimpijskih igara rekao da ćemo u četvrtfinalu igrati protiv Hrvatske, pa još kao četvrti u grupi - pomislili bismo da je "skrivena kamera".

Međutim, skor 3-2 Bojana Bogdanovića, Krune Simona i drugova, uz ključnu pobedu nad Španijom još u prvom kolu, odredio je upravo takav epilog grupne faze.

"Večiti" rivali sa prostora ex-YU, od 3.15 časova po centralnoevropskom vremenu (22.15 po lokalnom) boriće se za poslednju polufinalnu "vizu", u svom prvom okršaju na velikim takmičenjima nakon osmine finala Mundobasketa u Turskoj, pre šest godina.

Tada je Srbija slavila rezultatom 73:72, ostvarivši jednu od mnogih pobeda nad Hrvatima, koji su "crnu seriju" prekinuli samo na trenutak, na turniru u Londonu leta 2011.

Zanimljivo je da su iz istanbulskih timova 2010. na obe strane "preživela" po trojica igrača: Teodosić, Marković i Mačvan, odnosno Ukić, Bogdanović i Stipčević.

Pobeda "orlova" značila bi da su sve četiri srpske ekipe u sportovima sa loptom prošle u polufinale!

U četvrtak igraju odbojkašice protiv SAD u 18.00, košarkašice protiv Španije u 20.00 i vaterpolisti protiv Italije u 21.30.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar