ОИ: Све што требате да знате о Тијани Богдановић...!

Представљамо српску хероину, освајачицу друге медаље за Србију у Рио де Жанеиру.

Остали спортови 18.08.2016 | 00:31
ОИ: Све што требате да знате о Тијани Богдановић...!
Ко је Тијана Богдановић, девојка због које Србија ноћас неће спавати?

Финалисткиња Олимпијских игара у Рио де Жанеиру направила је историјски подвиг са само 18 година!

Рођена Крушевљанка, до пре неколико недеља ученица београдске Спортске гимназије, скренула је пажњу целе земље на себе још 2014. године, када је проглашена "новом Милицом Мандић".

Тог пролећа, на Тајвану, Тијана је Србији донела прво злато са јуниорских светских првенстава и наговестила да њен таленат нема границу.

"Сан ми је да наступим у Рију", рекла је Богдановићева после тог успеха, одлучна да се бори и избори за остварење тог сна.

У међувремену, наставила је да ради у ТКД "Галеб", па је током 2015. направила сјајне резултате на низу турнира.

Између осталог, у тих 12 месеци освојила је сребро на Европским играма у Бакуу, бронзу на Светском првенству у руском Чељабинску, сребро на Европском првенству у олимпијским категоријама у Наљчику, као и златну медаљу на Фуђаира Опен турниру (то је било њено четврто одличје на четвртом такмичењу) и  бронзу на Гран прију у Манчестеру (трећи Гран при - друга медаља).

Недуго потом, "пала" је и олимпијска виза.

На квалификационом турниру у Истанбулу, храбра и неустрашива Тијана остварила је у јануару 2016 три победе и обезбедила место на Олимпијским играма 2016. као 72. представник Србије.

Тај, још један невероватан резултат, створила је са само 17 година, а тек неколико месеци касније исписала је још једну, блиставу страницу нашег теквондоа:

"Србија има шампиона Европе у теквондоу, Тијану Богдановић!", гласила је вест из Швајцарске, која је у мају 2016. обрадовала целу земљу.

Потом је за Тијану, сада континенталну првакињу, дошао крај школске године, а са њим и почетак завршних припрема за Олимпијске игре, на којима је већ направила подвиг о којем ће се дуго, дуго причати.

Девојко, БРАВО!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар