ЛШ: Рома преживела Порто, Лудогорец слави, Монако потопио Виљареал...!

Рома преживела Портов рафал, Лига шампиона стиже у Рим! Екипа Лућана Спалетија херојски ремизирала у Порту (1:1) са играчем мање! Лудогорец већ слави Лигу шампиона, Монако потопио подморницу, српска Легија! Селтик петардом испратио госте из Израела!

Фудбал 17.08.2016 | 23:45
ЛШ: Рома преживела Порто, Лудогорец слави, Монако потопио Виљареал...!
Рома је задовољна отишла вечерас са Драгаоа, свесна да је после прве утакмице и ремија 1:1 за корак ближа групној фази Лиге шампиона у односу на Порто. 

Преживела је екипа Лућана Спалетија голготу у првом мечу, посебно у другом полувремену када се грчевито бранила са човеком мање, а питање је да ли би португалски плаво-бели били у игри још да Томас Вермален није због глупости (оправдано) искључен у 43. минуту.

Вучица је доминирала до тог тренутка, Икер Касиљас је са неколико сјајних интервенција спречио тотални потоп свог тима, а ништа није могао када је у 20. минуту штопер Филипе трапаво затресао сопствену мрежу. Џеко, Салах и Пероти лако су улазили у прилике, али је Шпанац био сигуран на голу.

Друго полувреме донело је офанзиву домаћина. Повратник из Виљареала Адријан је већ у 51. минуту погодио мрежу гостију, али је гол оправдано поништен због чистог офсајда. Ипак, у 60. минуту Порто је дошао до изједначења. Емерсон је играо руком у казненом простору, а судија Кујперс без размишљања показао на белу тачку. Андре Силва био је више него прецизан за 1:1.

Пробао је Порто у последњих пола часа још жешће да нападне, али је одбрана гостију била сконцентрисана. Резервиста Отавињо пропустио је најбољу шансу за домаћине у 81. минуту, али се истакао и голман Роме Алисон прелепом интервенцијом. Последњу шансу на мечу имали су гости, Паредес је у надокнади времена шутирао из добре позиције, али право у Касиљаса.

Бугарски првак Лудогорец дошао је на корак од новог пласмана у фудбалску Лигу шампиона. Екипа из Разграда савладала је у Софији чешку Викторију из Плзења са 2:0 у првом мечу плеј-офа за елитно европско такмичење.

Велика два гола залихе требало би по свему приказаном да буду сасвим довољна залиха екипи Георгија Дерменџијева пред реванш у Чешкој.

Поново је Лудогорец морао да игра као домаћин на стадиону Васил Левски у Софији јер његов стадион не испуњава критеријуме УЕФА за ову фазу такмичења.

Није било превише узбуђења у првом полувремену, али је у наставку утакмице Лудогорец знао да трасира пут ка победи.

Имао је и помоћ гостију на том путу, јер је у 50. минуту Роман Хубник скривио пенал, а сигуран са беле тачке био је Козмин Моци. Све је било готово 13 минута касније када јеМарселињо проиграо Вирџила Мисиђана за коначних 2:0.

Суров је вечерас био Селтик у Глазгову против Хапоел Бер Шеве – 5:2, иако је у једном тренутку деловало да би гости могли да озбиљно намуче првака Шкотске.

Јунак навијача Селтика, без конкуренције, био је Ли Грифитс, 25-годишњи нападач који је постигао хет-трик.

Посебно леп је био онај у финишу првог полувремена из слободног ударца. Тад је било 3:0, а онда су гости за само два минута преко Маранаа и Меликсона учинили меч неизвесним.

Све дилеме, међутим, отклонили су Муса Дембеле и капитен Скот Браун у последњих 15 минута утакмице.

Врата елитног европског такмичења широм је отворила пољска Легија из Варшаве која је у Даблину савладала Дандалк са 2:0.

Оба поготка постигли су играчи, како се то обично каже, наше горе лист.

Први је дао Немања Николић, мађарски репрезентативац, у 56. минуту из пенала, а коначан резултат поставио је Александар Пријовић, Швајцарац у четвртом минуту судијске надокнаде. 

У једном од дербија вечери, фудбалери Монака су као гости на Ел Мадригалу победили Виљареал са 2:1 и сада као фаворити дочекују реванш на стадиону Луј други.

Стрелац победоносног поготка за Кнежеве био је португалски интернационалац Бернардо Силва у 76. минуту.

Успео је Монако да одбрани победу иако је последњих пет минута имао играча мање због искључења Бенжамина Мендија.

Овај меч памтиће се и по голу Бразилца Алешандра Пата у 36. минуту за 1:1. То је његов први гол у дресу шпанске екипе који је обукао тек недавно.

ЛИГА ШАМПИОНА – први мечеви

Среда
Селтик – Хапоел БШ 5:2 (3:0)
/Рогић 9, Грифитс 39, 45, 86, Дембеле 73 - Маранхао 55, Меликсон 57/

Дундалк – Легија 0:2 (0:0)
/Николић 55 пенал, Пријовић 90+4/

Порто – Рома 1:1 (0:1)
/Андре Силва 60 пен - Фелипе 20. аутогол/

Лудогорец – Плзењ 2:0 (0:0)
/Моци 50 пен, Мисиђан 64/

Виљареал – Монако 1:2 (1:1)
/Пато 36 - Фабињо 3 пен, Бернардо Силва 72/

Уторак
Копенхаген - АПОЕЛ 1:0 (1:0)
/Павловић 43/

Јанг Бојс - Менхенгладбах 1:3 (0:1)
/Сулејмани 56 - Рафаел 11, 70, Хан 68/

Динамо - Салцбург 1:1 (0:0)
/Рог 76пен - Лазаро 59/

Ајакс - Ростов 1:1 (1:1)
/Класен 37пен - Нобоа 13/

Стеауа – Манчестер Сити 0:5 (0:2)
/Давид Силва 13, Агуеро 41, 79, 89, Нолито 49/

*Реванши су на програму 23. и 24. августа 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар