LŠ: Roma preživela Porto, Ludogorec slavi, Monako potopio Viljareal...!

Roma preživela Portov rafal, Liga šampiona stiže u Rim! Ekipa Lućana Spaletija herojski remizirala u Portu (1:1) sa igračem manje! Ludogorec već slavi Ligu šampiona, Monako potopio podmornicu, srpska Legija! Seltik petardom ispratio goste iz Izraela!

Fudbal 17.08.2016 | 23:45
LŠ: Roma preživela Porto, Ludogorec slavi, Monako potopio Viljareal...!
Roma je zadovoljna otišla večeras sa Dragaoa, svesna da je posle prve utakmice i remija 1:1 za korak bliža grupnoj fazi Lige šampiona u odnosu na Porto. 

Preživela je ekipa Lućana Spaletija golgotu u prvom meču, posebno u drugom poluvremenu kada se grčevito branila sa čovekom manje, a pitanje je da li bi portugalski plavo-beli bili u igri još da Tomas Vermalen nije zbog gluposti (opravdano) isključen u 43. minutu.

Vučica je dominirala do tog trenutka, Iker Kasiljas je sa nekoliko sjajnih intervencija sprečio totalni potop svog tima, a ništa nije mogao kada je u 20. minutu štoper Filipe trapavo zatresao sopstvenu mrežu. Džeko, Salah i Peroti lako su ulazili u prilike, ali je Španac bio siguran na golu.

Drugo poluvreme donelo je ofanzivu domaćina. Povratnik iz Viljareala Adrijan je već u 51. minutu pogodio mrežu gostiju, ali je gol opravdano poništen zbog čistog ofsajda. Ipak, u 60. minutu Porto je došao do izjednačenja. Emerson je igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija Kujpers bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Andre Silva bio je više nego precizan za 1:1.

Probao je Porto u poslednjih pola časa još žešće da napadne, ali je odbrana gostiju bila skoncentrisana. Rezervista Otavinjo propustio je najbolju šansu za domaćine u 81. minutu, ali se istakao i golman Rome Alison prelepom intervencijom. Poslednju šansu na meču imali su gosti, Paredes je u nadoknadi vremena šutirao iz dobre pozicije, ali pravo u Kasiljasa.

Bugarski prvak Ludogorec došao je na korak od novog plasmana u fudbalsku Ligu šampiona. Ekipa iz Razgrada savladala je u Sofiji češku Viktoriju iz Plzenja sa 2:0 u prvom meču plej-ofa za elitno evropsko takmičenje.

Velika dva gola zalihe trebalo bi po svemu prikazanom da budu sasvim dovoljna zaliha ekipi Georgija Dermendžijeva pred revanš u Češkoj.

Ponovo je Ludogorec morao da igra kao domaćin na stadionu Vasil Levski u Sofiji jer njegov stadion ne ispunjava kriterijume UEFA za ovu fazu takmičenja.

Nije bilo previše uzbuđenja u prvom poluvremenu, ali je u nastavku utakmice Ludogorec znao da trasira put ka pobedi.

Imao je i pomoć gostiju na tom putu, jer je u 50. minutu Roman Hubnik skrivio penal, a siguran sa bele tačke bio je Kozmin Moci. Sve je bilo gotovo 13 minuta kasnije kada jeMarselinjo proigrao Virdžila Misiđana za konačnih 2:0.

Surov je večeras bio Seltik u Glazgovu protiv Hapoel Ber Ševe – 5:2, iako je u jednom trenutku delovalo da bi gosti mogli da ozbiljno namuče prvaka Škotske.

Junak navijača Seltika, bez konkurencije, bio je Li Grifits, 25-godišnji napadač koji je postigao het-trik.

Posebno lep je bio onaj u finišu prvog poluvremena iz slobodnog udarca. Tad je bilo 3:0, a onda su gosti za samo dva minuta preko Maranaa i Meliksona učinili meč neizvesnim.

Sve dileme, međutim, otklonili su Musa Dembele i kapiten Skot Braun u poslednjih 15 minuta utakmice.

Vrata elitnog evropskog takmičenja širom je otvorila poljska Legija iz Varšave koja je u Dablinu savladala Dandalk sa 2:0.

Oba pogotka postigli su igrači, kako se to obično kaže, naše gore list.

Prvi je dao Nemanja Nikolić, mađarski reprezentativac, u 56. minutu iz penala, a konačan rezultat postavio je Aleksandar Prijović, Švajcarac u četvrtom minutu sudijske nadoknade. 

U jednom od derbija večeri, fudbaleri Monaka su kao gosti na El Madrigalu pobedili Viljareal sa 2:1 i sada kao favoriti dočekuju revanš na stadionu Luj drugi.

Strelac pobedonosnog pogotka za Kneževe bio je portugalski internacionalac Bernardo Silva u 76. minutu.

Uspeo je Monako da odbrani pobedu iako je poslednjih pet minuta imao igrača manje zbog isključenja Benžamina Mendija.

Ovaj meč pamtiće se i po golu Brazilca Alešandra Pata u 36. minutu za 1:1. To je njegov prvi gol u dresu španske ekipe koji je obukao tek nedavno.

LIGA ŠAMPIONA – prvi mečevi

Sreda
Seltik – Hapoel BŠ 5:2 (3:0)
/Rogić 9, Grifits 39, 45, 86, Dembele 73 - Maranhao 55, Melikson 57/

Dundalk – Legija 0:2 (0:0)
/Nikolić 55 penal, Prijović 90+4/

Porto – Roma 1:1 (0:1)
/Andre Silva 60 pen - Felipe 20. autogol/

Ludogorec – Plzenj 2:0 (0:0)
/Moci 50 pen, Misiđan 64/

Viljareal – Monako 1:2 (1:1)
/Pato 36 - Fabinjo 3 pen, Bernardo Silva 72/

Utorak
Kopenhagen - APOEL 1:0 (1:0)
/Pavlović 43/

Jang Bojs - Menhengladbah 1:3 (0:1)
/Sulejmani 56 - Rafael 11, 70, Han 68/

Dinamo - Salcburg 1:1 (0:0)
/Rog 76pen - Lazaro 59/

Ajaks - Rostov 1:1 (1:1)
/Klasen 37pen - Noboa 13/

Steaua – Mančester Siti 0:5 (0:2)
/David Silva 13, Aguero 41, 79, 89, Nolito 49/

*Revanši su na programu 23. i 24. avgusta 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar