Ливерпул: Садио Мане у болници, шанса за Лазара или Марка?!

У Ливерпули је настала блага паника због повреде 30 милиона фунти плаћеног крилног нападача, којег би наредне суботе могли да замене српски репрезентативци.

Фудбал 19.08.2016 | 20:30
Ливерпул: Садио Мане у болници, шанса за Лазара или Марка?!
Тридесет милиона фунти скупо појачање из Саутемптона, које је почело да се исплаћује Ливерпулу од прве утакмице у сезони, завршило је у болници после тренинга у Мелвуду.

Садио Мане доживео је тешку повреду и са мобилисаним раменом вратио се на кућно лечење, када је после једног жестоког дуела на тренингу незгодно пао и повредио се.

У овом тренутку тешко је рећи колико ће Јирген Клоп чекати на опоравак играча који је у премијерној победи у сезони (3:4 против Арсенала у Лондону) постигао диван гол за 1:4, средином другог полувремена.

И пре тога, Мане је био међу најбољима на терену, "тобџије" нису имале решење за његову брзину и кретање у простору без лопте.

Клоп, који је већ на мети критика, јер има убедљиво најгори проценат повреда по утакмици од свих менаџера Ливерпула од 2002. године до данас (53 повреде на 76 мечева), мора да пронађе ново решење на крилу пред суботње путовање на меч са Барнлијем.

Ова повреда Манеа могла би да уведе Лазара Марковића у комбинацију за састав, након што је наш репрезентативац провео сезону на позајмици у Фенербахчеу и био ван протокола за меч 1. кола Премијер лиге, прошле недеље, на "Емирејтсу".

Клоп би могао да помери и Дивока Оригија на крило, као и да "извуче" Роберта Фирмина из крила, на бок, али и да врати Марковића у стартну поставу, у којој га није било од сезоне 2013/14, када је менаџер био Брендан Роџерс, човек који је пре годину дана проценио да је позајмица најбоље решење за Ливерпул и Марковића.

Уколико би се Клоп одлучио да неко из средине пређе на бок, то би у исто време могла да буде и шанса за Марка Грујића да после неколико блиставих партија у припремном периоду забележи и старт у званичним утакмицама.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар