Liverpul: Sadio Mane u bolnici, šansa za Lazara ili Marka?!

U Liverpuli je nastala blaga panika zbog povrede 30 miliona funti plaćenog krilnog napadača, kojeg bi naredne subote mogli da zamene srpski reprezentativci.

Fudbal 19.08.2016 | 20:30
Liverpul: Sadio Mane u bolnici, šansa za Lazara ili Marka?!
Trideset miliona funti skupo pojačanje iz Sautemptona, koje je počelo da se isplaćuje Liverpulu od prve utakmice u sezoni, završilo je u bolnici posle treninga u Melvudu.

Sadio Mane doživeo je tešku povredu i sa mobilisanim ramenom vratio se na kućno lečenje, kada je posle jednog žestokog duela na treningu nezgodno pao i povredio se.

U ovom trenutku teško je reći koliko će Jirgen Klop čekati na oporavak igrača koji je u premijernoj pobedi u sezoni (3:4 protiv Arsenala u Londonu) postigao divan gol za 1:4, sredinom drugog poluvremena.

I pre toga, Mane je bio među najboljima na terenu, "tobdžije" nisu imale rešenje za njegovu brzinu i kretanje u prostoru bez lopte.

Klop, koji je već na meti kritika, jer ima ubedljivo najgori procenat povreda po utakmici od svih menadžera Liverpula od 2002. godine do danas (53 povrede na 76 mečeva), mora da pronađe novo rešenje na krilu pred subotnje putovanje na meč sa Barnlijem.

Ova povreda Manea mogla bi da uvede Lazara Markovića u kombinaciju za sastav, nakon što je naš reprezentativac proveo sezonu na pozajmici u Fenerbahčeu i bio van protokola za meč 1. kola Premijer lige, prošle nedelje, na "Emirejtsu".

Klop bi mogao da pomeri i Divoka Origija na krilo, kao i da "izvuče" Roberta Firmina iz krila, na bok, ali i da vrati Markovića u startnu postavu, u kojoj ga nije bilo od sezone 2013/14, kada je menadžer bio Brendan Rodžers, čovek koji je pre godinu dana procenio da je pozajmica najbolje rešenje za Liverpul i Markovića.

Ukoliko bi se Klop odlučio da neko iz sredine pređe na bok, to bi u isto vreme mogla da bude i šansa za Marka Grujića da posle nekoliko blistavih partija u pripremnom periodu zabeleži i start u zvaničnim utakmicama.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar