Шумахер коначно реагује на лијечење!

Бивши први човјек Ферарија Лука ди Монтецемоло изјавио је да седмоструки свјетски шампион Михаел Шумахер реагује на лијечење и да вјерује да ће се извући из тешке ситуације у којој се налази.

Свијет 17.08.2016 | 21:10
Шумахер коначно реагује на лијечење!
Легендарни њемачки возач је прије више од двије и по године доживио несрећу на скијању у француским Алпима када је добио тешке повреде главе и од тада је у критичном стању.

Два пута је оперисан и провео је шест мјесеци у вјештачкој коми, а тренутно је на кућном лијечењу у Швајцарској. Већ неко вријеме није било поузданих информација о Шумахеровом стању.

У јавности су се оглашавали и знани и незнани Шумахерови пријатељи и износили потпуно опречне информације, а недавно су се појавиле спекулације о томе да му је стање све лошије. Међутим, то је демантовао његов дугогодишњи шеф из Ферарија који је дао оптимистичне изјаве.

"Драго ми је што знам да реагује на лијечење. Знам колико је јак. Сигуран сам да је то због његове одлучности, која ће бити кључна. Извући ће се из веома тешке ситуације", нагласио је Монтецемоло.

Од када је пробуђен из коме у јуну 2014. године Шумахерова породица се трудила да штити његову приватност пошто је до тада било свакаквих вијести о његовом стању. Од тог тренутка нема поузданих вијести, осим понеке изјаве његовог менаџера Сабине Кем која је казала да је пред њим дуг и тежак пут.

"Знамо шта се десило и не можемо то промијенити. Морамо прихватити ово што се догађа, имати стрпљења и наставити да дајемо подршку и надати се да ће он једног дана бити са нама. Он је најуспјешнији возач у историји и добро је сјетити се њега. Михаел није овдје и, наравно, недостаје нам", казала је Кемова.

Сарадња

Лука ди Монтецемоло био је на челу Ферарија током Шумахерових најбољих дана у италијанском тиму. Њих двојица су имали одличну сарадњу која је донијела много трофеја за овај тим и Нијемца који је од 2000. до 2004. године освојио пет узастопних титула. Преостале двије освојио је као возач Бенетона 1994. и 1995. године.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Xy

17.08.2016 19:23

Нека се опорави !

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЈА

17.08.2016 20:38

Срећно мајсторе над мајсторима

ОДГОВОРИТЕ