Šumaher konačno reaguje na liječenje!

Bivši prvi čovjek Ferarija Luka di Montecemolo izjavio je da sedmostruki svjetski šampion Mihael Šumaher reaguje na liječenje i da vjeruje da će se izvući iz teške situacije u kojoj se nalazi.

Svijet 17.08.2016 | 21:10
Šumaher konačno reaguje na liječenje!
Legendarni njemački vozač je prije više od dvije i po godine doživio nesreću na skijanju u francuskim Alpima kada je dobio teške povrede glave i od tada je u kritičnom stanju.

Dva puta je operisan i proveo je šest mjeseci u vještačkoj komi, a trenutno je na kućnom liječenju u Švajcarskoj. Već neko vrijeme nije bilo pouzdanih informacija o Šumaherovom stanju.

U javnosti su se oglašavali i znani i neznani Šumaherovi prijatelji i iznosili potpuno oprečne informacije, a nedavno su se pojavile spekulacije o tome da mu je stanje sve lošije. Međutim, to je demantovao njegov dugogodišnji šef iz Ferarija koji je dao optimistične izjave.

"Drago mi je što znam da reaguje na liječenje. Znam koliko je jak. Siguran sam da je to zbog njegove odlučnosti, koja će biti ključna. Izvući će se iz veoma teške situacije", naglasio je Montecemolo.

Od kada je probuđen iz kome u junu 2014. godine Šumaherova porodica se trudila da štiti njegovu privatnost pošto je do tada bilo svakakvih vijesti o njegovom stanju. Od tog trenutka nema pouzdanih vijesti, osim poneke izjave njegovog menadžera Sabine Kem koja je kazala da je pred njim dug i težak put.

"Znamo šta se desilo i ne možemo to promijeniti. Moramo prihvatiti ovo što se događa, imati strpljenja i nastaviti da dajemo podršku i nadati se da će on jednog dana biti sa nama. On je najuspješniji vozač u istoriji i dobro je sjetiti se njega. Mihael nije ovdje i, naravno, nedostaje nam", kazala je Kemova.

Saradnja

Luka di Montecemolo bio je na čelu Ferarija tokom Šumaherovih najboljih dana u italijanskom timu. Njih dvojica su imali odličnu saradnju koja je donijela mnogo trofeja za ovaj tim i Nijemca koji je od 2000. do 2004. godine osvojio pet uzastopnih titula. Preostale dvije osvojio je kao vozač Benetona 1994. i 1995. godine.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Xy

17.08.2016 19:23

Neka se oporavi !

ODGOVORITE
Name

KOJA

17.08.2016 20:38

Srećno majstore nad majstorima

ODGOVORITE