Чилић сарађује опет са шампионом!

Хрватски тенисер недуго после разлаза са Гораном Иванишевић пронашао новог тренера.

Тенис 22.08.2016 | 21:15
Чилић сарађује опет са шампионом!
Марин Чилић увелико се припрема за последњи гренд слем турнир сезоне УС Опен и на њему ће наступати са новом тренером.

Хрват је после прекида трогодишње сарадње са Гораном Иванишевићем прошлог месеца, договорио сарадњу са легендарним играчем Јонасом Бјоркманом, који је крајем прошле године напустио стручни штаб Ендија Мареја.

"Јонаса познајем много година. Чак смо и тренирали заједно док је био активан играч. Један је од најпријатнијих играча које сам упознао на турнирима. Радујем се што ћемо радити заједно на остварењу нових изазова и надам се новом успешном периоду у каријери", рекао је Чилић.

Током каријере Бјоркман је освојио шест АТП титула у синглу и 54 у дублу.

На гренд слем турнирима имао је много више успеха у игри парова него у појединачној конкуренцији, па је комплетирао гренд слем колекцију, пошто је по три пута освојио Аустралијан Опен и Вимблдон, два пута је побеђивао на Ролан Гаросу и једном на УС Опену.

"Врло сам узбуђен што ћу радити са Марином. Познајемо се много година, још из мојих играчких дана и знам да је велики радник. Знам да је себи поставио високе циљеве и надам се да ћу му помоћи у њиховом остваривању. Радујем се почетку наше сарадње у Њујорку", рекао је Бјоркман.

УС Опен стартује 29. августа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар