Čilić sarađuje opet sa šampionom!

Hrvatski teniser nedugo posle razlaza sa Goranom Ivanišević pronašao novog trenera.

Tenis 22.08.2016 | 21:15
Čilić sarađuje opet sa šampionom!
Marin Čilić uveliko se priprema za poslednji grend slem turnir sezone US Open i na njemu će nastupati sa novom trenerom.

Hrvat je posle prekida trogodišnje saradnje sa Goranom Ivaniševićem prošlog meseca, dogovorio saradnju sa legendarnim igračem Jonasom Bjorkmanom, koji je krajem prošle godine napustio stručni štab Endija Mareja.

"Jonasa poznajem mnogo godina. Čak smo i trenirali zajedno dok je bio aktivan igrač. Jedan je od najprijatnijih igrača koje sam upoznao na turnirima. Radujem se što ćemo raditi zajedno na ostvarenju novih izazova i nadam se novom uspešnom periodu u karijeri", rekao je Čilić.

Tokom karijere Bjorkman je osvojio šest ATP titula u singlu i 54 u dublu.

Na grend slem turnirima imao je mnogo više uspeha u igri parova nego u pojedinačnoj konkurenciji, pa je kompletirao grend slem kolekciju, pošto je po tri puta osvojio Australijan Open i Vimbldon, dva puta je pobeđivao na Rolan Garosu i jednom na US Openu.

"Vrlo sam uzbuđen što ću raditi sa Marinom. Poznajemo se mnogo godina, još iz mojih igračkih dana i znam da je veliki radnik. Znam da je sebi postavio visoke ciljeve i nadam se da ću mu pomoći u njihovom ostvarivanju. Radujem se početku naše saradnje u Njujorku", rekao je Bjorkman.

US Open startuje 29. avgusta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar