Баждаревић: Јајало је под упитником за Естонце!

Мехмед Баждаревић, селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине најавио да ће коначан списак играча за утакмицу против Естоније саопштити најдуже до 23. августа.

Фудбал 19.08.2016 | 10:30
Баждаревић: Јајало је под упитником за Естонце!
"Морамо видјети још неке ствари, јер имамо проблема и са повредама појединих фудбалера које смо планирали за сусрет првог кола квалификација за Свјетско првенство у Русији", рекао је популарни Меша.

Не крије да је рачунао и на Мату Јајала, који је стекао право наступа за национални тим БиХ, али играч Палерма се повриједио и упитан је његов деби у мечу са Естонцима, 6. септембра у Зеници.

”Разговарали смо и повриједио је тетиву. Видјећемо колико ће морати паузирати и од тога ће искључиво зависити да ли ће бити на коначном списку од 22 или 23 играча на које ћемо рачунати за Естонију”, рекао је Баждаревић и додао:

”Немамо само проблема са Јајалом. Није играо ни Сенад Лулић, ван строја био је и Емир Спахић. Чекам викенд, обавићу са њима разговоре и вјерујем да ће бити у тиму БиХ за успјешан старт у квалификацијама”.

Утакмицу са Естонцима стручни штаб, предвођен Баждаревићем, студиозно припрема. Прикупили су, каже, многе информације о противнику који ”не треба се нико заваравати, није нимало наиван”.

”Нису они лоши. Исто тако јасно треба рећи да нису ни бољи од нас. Само нас побједа занима против Естоније и биће је тешко остварити. Треба нам тешка, екстремна озбиљност. Ако то тако схватимо, имамо и снаге и квалитета за први корак у квалификацијама, освајање три бода, стварање стабилног, јаког темеља за изградњу квалитетне куће из које ћемо на крају путовати на Мундијал у Русију 2018. године”, казао је Баждаревић.

Преласком Енвера Лугушића у репрезентацију Јапана, остало је упражњено мјесто у стручном штабу БиХ око којег се пуно полемисало и спекулисало посљедњих дана. Баждаревић је поручио да тренер голмана неће бити изабран до утакмице са Естонијом.

”Нећемо добити трајно рјешење за тренера голмана до сусрета са Естонијом, из простог разлога јер до тада неће се стићи провести неопходна процедура избора, прикупљање свих приједлога из свих локалних савеза, те неће бити ни сједнице Извршног одбора Фудбалског савеза БиХ који треба да изабере тренера, наравно, у договору са нама у стручном штабу. За утакмицу са Естонијом тренера специјалисту голмана привремено ћемо користити из друге бх. селекције. Да ли ће то бити млада, јуниорска или женска репрезентација одлучићемо у идућим данима”, тврдио је Баждаревић, појаснивши да ће стручни штаб бити комплетан до краја септембра, као и да су направљени бројни помаци у многим сегментима:

”Некада се стварно беспотребно диже прашина око неких ствари. У протеклом периоду направили смо добар посао. Радимо пуно и већ сада имамо одличну базу од 35 играча. Добра будућност репрезентације је загарантована постепеним увођењем свјежих снага који ће у данима, мјесецима и годинама замијенити наше можда данас и најбоље играче”.

Окупљање репрезентативаца БиХ за утакмицу са Естонијом планирано је за 29. август у Сарајеву, односно на Илиџи. Најбољи бх. фудбалери тренираће на стадиону у Храсници до одласка на финални дио припрема у Тренинг камп у Зеници.

Баждаревић овог љета, прича, није био на класичном годишњем одмору. Провео је свега три дана у Брелима (Хрватска) на Јадранском мору.

”И када сам ухватио три слободна дана, доле је била киша, невријеме. Отишао сам до Сплита и гледао утакмицу Хајдука, али тада није наступио Тино Свен Сушић. Пропали су ми тада ти планови. Имао сам и пех посљедњих дана јер сам на неком од путовања, ко зна гдје, изгубио одређене документе, личну карту. Сада сам у Француској јер поново аплицирам за изгубљене документе, одјављујем, пријављујем... Срећом, пасош нисам изгубио”, открио је Баждаревић.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар