Видео - ОИ: Дирљиво, у духу олимпизма! Браво!

Американка Еби Д'Агостино и Новозеланђанка Ники Хемблин сјајним гестовима одушевиле планету. Једна другој помагале у атлетској трци на 5.000 метара. МОК их наградио.

Остали спортови 17.08.2016 | 19:15
Видео - ОИ: Дирљиво, у духу олимпизма! Браво!
Пуне четири године се Еби Д'Агостино (24) спремала за Олимпијске игре у Рио де Жанериу. Претрчала је на хиљаде километара, пролила литре зноја, како би што спремнија дочекала трку на 5.000 метара.

А, онда...

Американка се одрекла свега. Борбе за финале, можда и медаљу, и то јер је одлучила да помогне колегиници, која је пала и није устајала.

Дугопругашица из Америке се саплела неколико кругова пре краја трке. На земљи је завршила и Новозеланђанка Ники Хемблин. Деловало је да је теже повређена. Еби се дигла и уместо да настави ка циљу, одлучила је да помогне ривалки. У том тренутку Американка није осећала бол у колену, које је још увек било загрејано, али врло брзо схватила је да не може да се ослони на њега.

Загрљене, Еби и Ники, кренуле су ка циљу... Једна другој су биле највећа подршка, иако се никада пре ове трке нису упознале!

Д'Агостино је једва трчала, са очигледном повредом у зглобу, а Хемблин је остала уз њу и узвратила јој је за пружену руку. Све време ју је бодрила, била поред ње. Дошле су на циљ као 29. и 30. Када су прошле циљ, загрлиле су се, а онда је Американка била стављена у колица, јер није више могла да хода.