Мимо воље одбране закључен поступак

Судско вијеће Хашког трибунала донијело је мимо воље одбране бившег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића одлуку да закључи доказни поступак одбране на суђењу, рекао је Срни Младићев адвокат Бранко Лукић.

Република Српска 17.08.2016 | 11:15
Мимо воље одбране закључен поступак
"Јуче се десило нешто неуобичајено, ја барем никада нисам видео да судије у име неке од страна закључују њихову фазу поступка. Веће је одлучило да мимо наше воље јуче закључи фазу одбране", додао је Лукић.

Он је истакао да је вијеће одлучило да заврши предмет одбране, са образложењем да су остале смо још доказне ствари које не утичу на дужину поступка.

"Објашњење мени лично није логично, пошто управо докази утичу директно на дужину поступка. Веће није имало неки разлог да изнесе који би имао темеља, него су рекли да то што је остало још неће утицати на дужину поступка", навео је Лукић.

Коментаришући разлоге за доношење овакве одлуке, Лукић је рекао да је чињеница да се Трибунал затвара и да је изведено доста доказа, па вјероватно вијеће сматра да нема потребе да се чека да би се извела још два до три свједока одбране.

"Поред свега што се дешавало у судници, ово је само наставак, тако да нисмо уопште изненађени. Ми смо током целог поступка третирани другачије од тужилаштва и то ћемо и да износимо у нашим будућим поднесцима. Тако да није изненађење. Навикли смо већ да нас гледају као на непријатељску страну, а не као једнаку страну", рекао је Лукић.

Он је додао да ће данас касно поподне тим одбране одлучити шта даље да ради, али да је у овом тренутку поступак извођења доказа одбране генерала Младића закључен.

Хашки трибунал донио је јуче одлуку о затварању доказног поступка на суђењу бившем команданту Главног штаба Војске Републике Српске Ратку Младићу, иако су се браниоци томе противили указујући да пред суд могу извести још тројицу свједока.

До краја суђења Младићу остаје да тужиоци и браниоци уложе завршне поднеске и изнесу завршне ријечи. Судије ће накнадно саопштити када ће то бити.

Расправно вијеће је одбрани и тужилаштву дало рок до 25. августа да се изјасне која би казна била примјерена, уколико генерал Младић буде проглашен кривим. 

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

лол

17.08.2016 09:35

Завјера!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјикан

17.08.2016 11:21

Сратко!

ОДГОВОРИТЕ