Видео, ОИ - Хрвати, гледајте и понављајте: То могу само Срби!

Присетите се поена Александра Ђорђевића, Александра Рашића и Душана Кецмана који су комшијама продужили живот на кошаркашкој маргини...

Кошарка 16.08.2016 | 15:45
Видео, ОИ - Хрвати, гледајте и понављајте: То могу само Срби!
Кога је нација желела у четвртфиналу Олимпијских игара? Џелата из Лила или стару муштерију? Земљу кошарке или селекцију надолазећих звезда?

Литванију или Хрватску? Одговор се сам намеће.

Коцкасти - за још једну рецку и печат на тему „ко је газда на овим просторима“... Управо ће чета Александра Ђорђевића бити у прилици да обнови градиво и то у ноћи између среде и четвртка (3.15).

Окренимо календар у контра смеру и присетимо се како су наши момци стварали главобољу хрватским кошаркашима.

Александар Ђорђевић на Европском првенству против Хрватске 1997. године. Далекометни хитац преко руке Славена Римца послао је комшије кући...



На Мундобаскету 2010. одигран је још један историјски меч. Ништа мање драматичан од оног из 1997. године. Тада је Александар Рашић реализовао маестрално нацртану акцијуДуде Ивковића, а потом и једно слободно бацање. Довољно да Орлови наставе поход ка медаљи.

Разочарани хрватски коментатор једва је изустио: „Немојте нам то радити, не можемо ништа за секунду. То могу само Срби“.



Има ту и свежег материјала. Тачку на пријатељски меч у Кордоби ставио је Стефан Јовић поготком са готово половине терена...



Не би било коректно не присетити се, у датом тренутку, најоштрије стреле која је убола Хрвате. Не, нисте погрешил - Душан Кецман са супротне половине! За победу! У финалу АБА лиге! Усред Загреба!



Ко ће бити следећи српски јунак?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар