Video, OI - Hrvati, gledajte i ponavljajte: To mogu samo Srbi!

Prisetite se poena Aleksandra Đorđevića, Aleksandra Rašića i Dušana Kecmana koji su komšijama produžili život na košarkaškoj margini...

Košarka 16.08.2016 | 15:45
Video, OI - Hrvati, gledajte i ponavljajte: To mogu samo Srbi!
Koga je nacija želela u četvrtfinalu Olimpijskih igara? Dželata iz Lila ili staru mušteriju? Zemlju košarke ili selekciju nadolazećih zvezda?

Litvaniju ili Hrvatsku? Odgovor se sam nameće.

Kockasti - za još jednu recku i pečat na temu „ko je gazda na ovim prostorima“... Upravo će četa Aleksandra Đorđevića biti u prilici da obnovi gradivo i to u noći između srede i četvrtka (3.15).

Okrenimo kalendar u kontra smeru i prisetimo se kako su naši momci stvarali glavobolju hrvatskim košarkašima.

Aleksandar Đorđević na Evropskom prvenstvu protiv Hrvatske 1997. godine. Dalekometni hitac preko ruke Slavena Rimca poslao je komšije kući...



Na Mundobasketu 2010. odigran je još jedan istorijski meč. Ništa manje dramatičan od onog iz 1997. godine. Tada je Aleksandar Rašić realizovao maestralno nacrtanu akcijuDude Ivkovića, a potom i jedno slobodno bacanje. Dovoljno da Orlovi nastave pohod ka medalji.

Razočarani hrvatski komentator jedva je izustio: „Nemojte nam to raditi, ne možemo ništa za sekundu. To mogu samo Srbi“.



Ima tu i svežeg materijala. Tačku na prijateljski meč u Kordobi stavio je Stefan Jović pogotkom sa gotovo polovine terena...



Ne bi bilo korektno ne prisetiti se, u datom trenutku, najoštrije strele koja je ubola Hrvate. Ne, niste pogrešil - Dušan Kecman sa suprotne polovine! Za pobedu! U finalu ABA lige! Usred Zagreba!



Ko će biti sledeći srpski junak?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar