Из прве руке: Кјево ратнички, Сасуоло тактички!

Бошко Јанковић саветима помаже Црвеној звезди...

Фудбал 16.08.2016 | 15:00
Из прве руке: Кјево ратнички, Сасуоло тактички!
Радо се навијачи Црвене звезде сећају утакмица са Кјевом из Вероне од пре 14 година. Реми у Београду и победа у Италији одвели су црвено-беле у друго коло тадашњег Купа УЕФА.

Прижељкују Звездине присталице да се историја понови против Сасуола, па да њихов клуб уђе у групну фазу Лиге Европе.

Уочи прве утакмице, у четвртак у Ређо Емилији (20.45, ТВ Арена Спорт), савете црвено-белима дао је Бошко Јанковић, некадашњи првотимац српског клуба и дугогодишњи члан Серије А.

"Био сам тада на клупи у Верони, сећам се победе. Има сличности између клубова, али и разлика. Кјево је био ратничка екипа, док је Сасуоло тактички и технички образованији. Не можемо против њих на снагу и трку, видећете о чему причам...", изјавио је Јанковић за Спортски журнал.

Сасуоло је, попут Кјева те 2002. године, дебитант на европској сцени, после сезоне у којој је био најпријатније изненађење италијанског првенства.

"Извукли смо можда и једног од најтежих противника. Сасуоло одлично познајем, три сезоне има запажене резултате и у прошлој је заузео шесто место. Успевао је да код куће сруши великане италијанског фудбала, што је доказ да има квалитет... Председник Сасуола је један од најбогатијих људи у Италији, могао би да оде у већи клуб да га занима. Озбиљне су тамо плате, највеће у групи клубова иза ударне петорке", уверава Јанковић.

Искусни везиста је као највећи квалитет италијанског тима истакао заједништво и тренера Ди Франческа.

"Препознатљиви су по пас игри, контранападима и техници... У формацији 4-3-3 свако у екипи зна шта му је посао и тренер прави разлику тактиком", додао је.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар